Zonnepanelen plat dak

Deskundige installatie van zonnepanelen op een plat dak | Mitchell van der Meij

 

Beschikt u over een woning of bedrijfspand met een plat dak en wilt u met een duurzame methode energie opwekken door middel van zonnecellen? Het team van ing. Mitchell van der Meij geeft u professioneel advies over zonnepanelen voor een plat dak. Velen gingen u al voor om de leegte op hun platte dak te benutten om een uitstekend rendement op de energierekening te behalen. Vraag meteen een offerte op maat aan voor zonnepanelen kosten op uw platte dak.

 

De populariteit van zonnepanelen op een plat dak

 

Het installeren van zonnecellen is in opkomst, en dat is geen verrassing. Met zonnepanelen op uw dak draagt nu niet alleen bij aan een beter milieu, ook bespaart u honderden euro's op uw energierekening. Het gedeelte aan energie dat u opwekt maar zelf niet gebruikt, kunt u salderen aan het energiebedrijf. Daarnaast verhoogt de waarde van uw woning of bedrijfspand dankzij de zonnepanelen op uw platte of schuine dak. De kosten voor zonnepanelen verdienen zichzelf dan ook binnen 5 tot 7 jaar terug. Doordat vanuit de gemeente het kopen van zonnepanelen gestimuleerd wordt, heeft u bovendien veelal recht op kortingen bij de aanschaf. Hierdoor wordt het installeren van zonnepanelen op een plat dak nog aantrekkelijker.

 

Tips bij installeren van zonnepanelen op een plat dak

 

De meeste zonnepanelen worden geïnstalleerd op schuine daken. Het monteren van zonnepanelen op een plat dak brengt echter ook veel voordelen met zich mee. Om zoveel mogelijk rendement te behalen, zijn er een aantal aandachtspunten voor zonnepaneel installatie op een plat dak:

 

  • Let bij het installeren van de zonnepanelen op een plat dak op de afstand van de zonnecellen tot de dakrand. Er geldt namelijk op basis van de gestelde richtlijnen voor de veiligheid een bepaalde afstand waarop het niet is toegestaan om zonnepanelen te plaatsen. Ook is dit voor de windbelasting op de zonnecellen noodzakelijk.
  • Bij het vaststellen van de grootte en de hoeveelheid zonnepanelen is het gewicht van de zonnecellen en de draagcapaciteit van uw platte dak essentieel. Bij bepaalde daken is het bijvoorbeeld een aanrader om te kiezen voor een systeem zonder ballast. Hierdoor blijft de veiligheid en kwaliteit van het dak zoveel mogelijk behouden.
  • Zonnepanelen dienen zo goed mogelijk te worden blootgesteld aan de zon, zodat u een optimaal rendement behaalt. Hiervoor moeten de zonnepanelen geplaatst worden met een hellingshoek van 36 graden. Verder moet de helling van de zonnecellen geen schaduw veroorzaken op de achterliggende zonnepanelen. Onze experts adviseren u graag over het installeren van de zonnepanelen op een plat dak.

Vraag meteen een offerte op maat aan

 

Bent u benieuwd welke zonnepanelen op een plat dak voor uw situatie geschikt zijn? Onze team van experts adviseert u graag over de ideale zonnecellen. Wij beschikken bovendien over een burenkorting. Als u samen met uw buren zonnepanelen laat installeren, ontvangt u beiden 5 procent korting. Vraag direct vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.