Zonnepanelen op dakkapel

Het beste rendement voor zonnepanelen op een dakkapel

 

Veel mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Het dak is namelijk de beste plek om een optimaal rendement op de zonnepanelen te behalen. De pv panelen ontvangen dankzij de goede helling voldoende zonlicht. Ook als je over een dakkapel beschikt, zijn zonnepanelen een uitstekende keuze. U monteert de zonnepanelen in dat geval op het platte of schuine gedeelte van de dakkapel. Als bijkomend voordeel geldt dat de zonnepanelen op een dakkapel minder opvallen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dakkapel? Het team van ing. Mitchell van der Meij adviseert u graag over een dakkapel met zonnepanelen. Vraag direct een vrijblijvende offerte op maat voor zonnepanelen installatie aan via de website.

 

Op een bestaande dakkapel zonnepanelen plaatsen

 

Op vrijwel iedere dakkapel is het mogelijk om zonnepanelen te bevestigen. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar u op dient te letten. Voor een maximale opbrengst is het bijvoorbeeld belangrijk dat de zonnepanelen in de richting van de zon worden geplaatst. Een dakkapel op het zuiden is dan ook ideaal voor het monteren van zonnepanelen. Ook dakkapel met zonnepanelen richting het oosten of westen is goed mogelijk. Doordat een dakkapel veelal over een betere hellingshoek beschikt ten opzichte van een normaal dak, genieten de zonnepanelen van veel zonlicht. Belangrijk is echter wel dat de zonnepanelen volledig vrij zijn van zonlichtwerende obstakels. U kunt hierbij denken aan een schoorsteen of hoge bomen. Door de hoek van de zonnepanelen aan te passen, geniet u van een betere zonne energie opbrengst. In de meeste gevallen leent het dakje van de dakkapellen zich uitstekend voor de zonnepanelen installatie. Het monteren van zonnepanelen verloopt vaak eenvoudiger op een plat dak dan een schuin dak. Bij een plat dak kunt u namelijk gemakkelijker de perfecte hellingshoek bereiken.

 

Een dakkapel met geïntegreerde zonnepanelen plaatsen

 

Bent u van plan om een nieuwe dakkapel te installeren op uw woning? Door direct zonnepanelen op de dakkapel te laten plaatsen, slaat u twee vliegen in één klap. De dakkapel geeft namelijk veel ruimte en licht, zodat uw bergzolder een echte ruimte wordt om te gebruiken. De kosten van de nieuwe dakkapel verdient u vervolgens direct voor een deel terug met de opbrengst van de zonnepanelen. De kant-en-klare dakkapellen zijn verkrijgbaar met geïntegreerde zonnepanelen. Zo hoeft u de zonnepanelen en het dakkapel niet apart van elkaar te regelen. Belangrijk is wel om bij zonnepanelen op het dakkapel op het gewicht te letten. De constructie moet immers wel het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen. Onze experts zorgen ervoor dat de zonnepanelen niet te zwaar zijn voor het dakkapel. Aan de andere kant letten ze erop dat de juiste hoeveelheid ballast wordt toegevoegd, zodat de zonnepanelen niet van het dak af waaien. Doordat de installatie van zonnepanelen op een dakkapel over het algemeen relatief klein is, is er vanzelfsprekend ook een kleinere hoeveelheid ballast nodig.

 

Laat zonnepanelen op een dakkapel door een specialist installeren

 

Zonnepanelen op een dakkapel brengen talrijke voordelen met zich mee. U bespaart immers flink op uw energiekosten, waarbij de zonnecellen op de dakkapel minder opvallen dan bij plaatsing op een regulier dak. Het installeren van zonnepanelen op een dakkapel is echter passen en meten. Met name bij een bestaande dakkapel is het van belang om de panelen op de optimale manier te plaatsen, zodat u geniet van een maximale energieopbrengst. Bij de verkeerde helling of oriëntatie werken de zonnepanelen niet naar behoren. Onze experts komen graag bij u langs om u ter plekke te adviseren over de beste opties voor zonnepanelen op uw dakkapel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Vraag direct een offerte voor zonnepanelen op een dakkapel aan

 

Met maar liefst tien jaar ervaring heeft het team van MitchellvanderMeij.nl al vele klanten naar tevredenheid geholpen bij de installatie van zonnepanelen. Ons team is klein genoeg om een uitstekende service te bieden, maar groot genoeg om iedere klus aan te kunnen. Wij werken uitsluitend met eigen personeel, die over een uitstekende opleiding en de juiste certificaten beschikken. Bovendien hanteren wij de handige burenkorting van vijf procent. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dakkapel? Vraag direct een offerte op maat aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.