Zonnepanelen met micro omvormers

Als uw zonnepanelen optimaal werken, kunt u de kosten van het plaatsen van zonnepanelen snel terug verdienen. Een van de manieren om elk paneel afzonderlijk zo efficiënt mogelijk te benutten is door micro omvormers te laten plaatsen. Wij vertellen u meer over zonnepanelen met micro omvormers.

 

Wat zijn zonnepanelen met micro omvormers?

Micro omvormers zijn een compact apparaat die achter elk zonnepaneel wordt geplaatst. De micro omvormer zet - op paneelniveau - de gelijkstroom om in wisselstroom. De wisselstroom kan direct worden gebruikt in uw huishouden, naar het energienet worden gestuurd of worden opgeslagen in een thuisbatterij.

Een centrale omvormer is dankzij de micro omvormer overbodig. Doordat micro omvormers op paneelniveau werken, zorgen ze ervoor dat elk paneel optimaal benut wordt. Dit is een voordeel als er schaduw op een deel van het dak valt of als sommige panelen vuil zouden zijn of om een andere reden onderpresteren.

 

Wat zijn de voordelen van micro omvormers?

Zonnepanelen met micro omvormers hebben als grootste voordeel dat de individuele prestatie van elk zonnepaneel verbetert wordt. Daarnaast heeft u geen centrale omvormer voor zonnepanelen meer nodig, wat weer scheelt in materiaal én kosten. Tot slot kunt u de zonnepanelen met micro omvormers eenvoudig uitbreiden. U kunt dus op een later moment meer zonnepanelen en micro omvormers laten installeren.

 

Micro omvormers of optimizers?

Micro omvormers voor zonnepanelen en optimizers zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen deze twee opties. Hoewel zowel de micro omvormer als de optimizers de prestatie van de zonnepanelen verbetert, werkt de optimizer - in tegenstelling tot de micro omvormer - samen met een centrale omvormer. De kans op storingen is hierdoor groter. Daarnaast vormt de centrale omvormer een extra kostenpost.

Bij Mitchell van der Meij vertellen we u graag meer over micro omvormers of optimizers. Zo maken we graag een offerte op maat voor zonnepanelen inclusief installatie en extra opties zoals een micro omvormer, optimizer en thuisbatterij. Met behulp van deze tools haalt u extra veel rendement uit uw zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

 

Meer informatie over zonnepanelen met micro omvormers

Wilt u meer informatie over zonnepanelen met micro omvormers? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met het team van Mitchell van der Meij. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring en weten alles over micro omvormers of optimizers én andere manieren om een optimaal rendement te behalen.

Vraag gerust een offerte aan of contacteer ons als u een vraag heeft. Hebben zowel u als uw buren of bekenden interesse in zonnepanelen met micro omvormers? Informeer dan eens naar onze acties. Zo werken wij met een burenkorting van maar liefst 5%.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.