Zonnepanelen App

Wanneer u zonnepanelen heeft, kunt u via een zonnepanelen app gemakkelijk de prestaties van uw installatie bekijken en bijhouden. Dit is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en beschikbaar voor tablets en smartphones. Zo heeft u altijd snel toegang tot de stand van zaken rondom uw zonnepanelen. Hoe gaat dit precies in zijn werking en wat zijn de voordelen van monitoring via het SolarEdge systeem?

 

De werking van een zonnepanelen app

Voor het optimaal gebruikmaken van de opgewekte stroom van uw zonnepanelen kan een zonnepaneelapp van pas komen. Deze monitort namelijk hoeveel zonne-energie uw zonnepanelen opwekken en hoeveel u hiervan verbruikt, waardoor u makkelijker uw verbruik en opbrengst op elkaar af kunt stemmen. Bovendien kunt u op deze manier sneller defecten opsporen aan uw zonnepanelen, waardoor schade beperkt of voorkomen wordt.

Na het installeren van de zonnepanelen sluit de installateur de omvormer aan op het internet. Vervolgens wordt deze aangemeld op de website van de fabrikant of leverancier, zodat uw data naar de cloud wordt gestuurd. Deze informatie kunt u dan weer ophalen en live bekijken in de app. Elk systeem heeft hierbij zijn eigen app met bepaalde mogelijkheden. Naast de apps van fabrikanten en leveranciers van omvormers zijn er ook onafhankelijke apps die u kunt gebruiken.

 

Gemakkelijk de opbrengst van zonnepanelen checken

Met een app voor zonnepanelen kunt u waar en wanneer u maar wilt de opbrengst van uw zonnepanelen checken. U kunt bijvoorbeeld de opbrengst van uw zonnepanelen in de winter vergelijken met de opbrengst in de zomer, en fluctuaties in de prestaties volgen via grafieken die het verbruik per dag, maand en jaar laten zien. Heeft u hier nog vragen over? Dan kunnen wij u bij Mitchell van der Meij helpen en meer vertellen over het gebruik van een zonnepanelen app voor het monitoren van uw zonnepanelen.

 

Waarom een app voor monitoring zonnepanelen gebruiken?

Zonnepanelen zijn een investering ter verduurzaming van uw woning of bedrijfspand en een besparing op uw energierekening. Door hierbij een app voor zonnepanelen te gebruiken, houdt u uw precieze zonne-energieproductie en -opslag nauwkeurig bij. Dit leidt tot een beter inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen particulier of zakelijk. Bovendien kunt u met een zonnepaneel app op afstand elektrische voertuigen opladen en smart home apparaten bedienen, waardoor u ook als u niet thuis bent uw opgewekte stroom direct kunt gebruiken.

Monitoring van het SolarEdge systeem

Een optie op dit gebied is de gratis app voor zonnepanelen, de SolarEdge app van omvormerfabrikant SolarEdge. Deze app helpt met het optimaliseren van uw zonnepaneelinstallatie, aangezien u via het dashboard gemakkelijk de opbrengst van uw zonnepanelen per dag kunt bekijken, evenals hoeveel energie u heeft verbruikt, hoeveel energie er in uw batterij zit, en hoeveel energie er weer naar het net teruggevloeid is. Tevens brengt de app u op de hoogte van uw geldbesparing sinds uw zonnepanelen geïnstalleerd zijn.

 

Voordelen

De voordelen van de SolarEdge app zijn onder andere:

 

  • Nauwkeurige inzage in energieopbrengst en -verbruik, evenals de totale geldbesparing sinds de installatie.

 

  • Op afstand smart energy apparatuur beheren en regelen, zoals uw opslagbatterij, elektrische voertuigen en huishoudelijke apparaten die aangesloten zijn op SolarEdge.

 

  • Op afstand problemen oplossen door de status van uw omvormer bij te houden en tijdig ingrijpen in het geval van defecten.

 

Aansluiting

Gedurende de installatie van uw zonnepanelen wordt er door een van onze monteurs een koppeling gemaakt tussen uw WiFi-netwerk en de omvormer. Zo kan de data uit de omvormer naar het monitoringsaccount doorgezet worden waar u bij kunt. Na het afronden van de installatie ontvangt u van ons een e-mail met de instructies voor het activeren van dit account, wat via de website van SolarEdge verloopt. Hier kunt u uw gegevens invullen en een wachtwoord aanmaken. Daarna is de app klaar voor gebruik.

 

Nog geen zonnepanelen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Heeft u nog geen zonnepanelen, maar wel interesse in particuliere of zakelijke zonnepanelen? Vraag in dat geval hier vrijblijvend een offerte aan en wij maken voor u een op maat gemaakt voorstel.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.