Wat kosten zonnepanelen

Deskundig zonnecellen advies en levering door Mitchell van der Meij

 

Bent u op zoek naar een duurzame investering in energie en wilt u meer informatie over het plaatsen van zonnecellen op uw dak? Dankzij de grote hoeveelheid energie die de zon naar de aarde stuurt, creëert u met zonnecellen uw eigen energiecentrale op het dak van uw woning of bedrijfspand. Het team van ing. Mitchell van der Meij adviseert, levert en voert de installatie van zonnepanelen uit op iedere gewenste locatie. Meer weten over de zonnepanelen kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer zonnepanelen advies of vraag meteen gratis een offerte op maat aan.

 

Wat zijn zonnecellen?

 

Zonnepanelen zijn samengesteld uit meerdere zonnecellen. De kleinere vierkantjes die u op een zonnepaneel kunt zien, zijn de zogenaamde zonnecellen. Gaat het om zonnecellen met schuin afgesneden hoeken, dan heeft u te maken met monokristallijne zonnecellen. Zijn de zonnecellen volledig vierkant, dan zijn het polykristallijne zonnecellen. Iedere zonnecel in een zonnepaneel is met de ander verbonden. Veelal gaat de verbinding tussen de zonnecellen over de lengte van het paneel; met de eerste rij naar boven, langs de volgende rij weer naar beneden. Op deze wijze zijn alle zonnecellen in serie met elkaar geschakeld.

 

De opbouw van zonnecellen

 

Zonnecellen worden geproduceerd van silicium kristallen. In flinterdunne laagjes van minder dan een millimeter dikte nemen de zonnecellen een grote hoeveel zonne-energie tot zich. Vanwege de dunheid zouden de zonnecellen eenvoudig kunnen breken. De cellen worden echter sterk vastgeklemd op de zonnepanelen. Aan de voorzijde bevindt zich een stevige laag van glas, een de achterzijde een sterke achterplaat. Soms is deze achterplaat ook van glas, in dat geval wordt het een glas-glas zonnepaneel genoemd.

 

Zonnecellen van een hoogwaardige kwaliteit

 

Het kan vrij ingewikkeld zijn om de juiste zonnepanelen voor uw dak te selecteren. Er is immers een enorm aanbod aan aanbieders van zonnepanelen, van een uiteenlopende kwaliteit. Ook de zonnecellen verschillen bij de aanbieder aanzienlijk in kwaliteit. Bij standaard-kwaliteit panelen worden veelal zonnecellen die geproduceerd zijn in China geplaatst. Zonnecellen van een hogere kwaliteit, zoals de Maxeon zonnecellen van Sunpower, beschikken over een dikke en sterke koperen bodem, waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Ook is de elektrische verbinding bij deze zonnecellen robuuster, waardoor u minder kans heeft op storingen. Voor deze zonnepanelen van een hogere kwaliteit geldt dan ook veelal een garantietermijn van 25 jaar. De specialisten van ing. Mitchell van der Meij werken uitsluitend met A-merk zonnepanelen.

 

Het rendement van zonnecellen

 

Met het rendement van een zonnecel wordt de hoeveelheid zonne-energie die door de cel wordt omgezet in elektriciteit bedoeld. In een aantal jaar tijd is het rendement van zonnecellen aanzienlijk toegenomen, naar circa 18 tot 20 procent. Dit houdt in dat zo'n 20 procent van de straling die de zon afgeeft in bruikbare stroom wordt omgezet. Op het ogenblik worden er wel steeds kleine verbeteringen in het rendement bereikt, maar veelal gaat het dan om tienden van procenten. Grote doorbraken met een nieuw type betaalbare zonnecel met een nog aanzienlijk veel hoger rendement worden op dit moment niet verwacht. Er gaan immers jaren onderzoek overheen om de veiligheid te garanderen. Ook speelt het verschil tussen lage en hoge kwaliteit zonnecellen een rol bij het rendement. Hoe beter de kwaliteit van de zonnecel, des te hoger het rendement dat uit het zonnepaneel voortkomt. Dit betekent dat u de zonnepanelen met een hoger rendement sneller terugverdiend. Over het algemeen is de terugverdientijd op zonnepanelen tussen de 5 en 7 jaar.

 

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

 

Heeft u interesse in zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan via onze website. We hanteren bovendien een voordelige burenkorting. Besluit u samen met uw buren, kennis of familie door ons zonnepanelen te laten installeren? Dan ontvangt u allemaal 5 procent korting.

 

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.