Zonne energie

Zonne energie: een duurzame vorm van stroom

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Door de installatie van zonnepanelen spaart u niet alleen het klimaat, maar geniet u ook van een flinke besparing op uw energiekosten. Zelfs bij bewolkt weer wekken de zonnepanelen voldoende stroom op uit de zonne energie. Wat houdt zonne energie echter precies in en hoe werkt het? U leest het in dit artikel.

 

Wat is zonne energie?

 

Zonne energie is een duurzame vorm van energie die door de zon wordt opgewekt. De zon vormt als ster een onuitputtelijke bron van schone energie. In totaal levert de zon aan de aarde circa 2500 maal zoveel energie als dat de gehele wereldbevolking samen verbruikt. De energie van de zon, in de vorm van licht en warmte, kan worden omgezet in energie. Dit kan onder andere met zonnepanelen, een zonnetoren, een ventilator op zonne energie of een zonneboiler. Zelfs in Nederland kunt u voldoende zonne energie opslaan om water mee te verwarmen of stroom op te wekken. Ook kunt u door middel van passieve zonne energie warmte en zonlicht in uw woning creëren, zonder dat er installaties nodig zijn. Bijvoorbeeld door goede isolatie of veel glas op het zuiden van uw huis.

 

Hoe werkt zonne energie?

 

De zon zendt een enorme hoeveelheid warmte en licht richting de aarde. Deze zonne energie kunt u vervolgens opvangen met zonnepanelen. Deze pv panelen zetten de zonne energie om in stroom. De zonnepanelen zijn onderverdeeld in talrijke zonnecellen. Deze zonnecellen zijn vervaardigd van een materiaal dat enkel stroom geleidt als er zonlicht op terecht komt. Zodra de zon schijnt, ontstaat er een elektrische stroom van de positieve lading aan de bovenkant van de zonnecel naar de negatieve lading aan de onderkant. Dit wordt gelijkstroom genoemd. Door middel van een omvormer wordt deze stroom in wisselstroom omgezet. Deze vorm van stroom is hetzelfde als de stroom die uit uw stopcontact komt. De omvormer stuurt deze stroom het elektriciteitsnet op. Ook registreert de omvormer de gehele opbrengst van uw zonnepanelen.

 

Wat zijn de voordelen van zonne energie?

 

Door gebruik te maken van zonne energie geniet u van talrijke voordelen. Zo geniet u in de eerste plaats van een lagere energierekening. Doordat de zonnepanelen immers zonne energie opwekken, gebruikt u voor een deel uw eigen stroom. Ten tweede is zonne energie duurzaam, aangezien er geen CO2 vrijkomt bij het opwekken van de energie. Door te kiezen voor het installeren van zonnepanelen, draagt u dus bij aan een beter milieu. Ten derde levert een investering in zonnepanelen een stijging van de woningwaarde op. Met zonnepanelen ontvangt u namelijk een hoger energielabel, waardoor uw woning meer waard wordt. Wekken uw zonnepanelen tot slot meer energie op dan u verbruikt? Dan kunt u in dat geval de niet gebruikte stroom aan het net terugleveren. Dit salderen levert u voordeel op. Met zonnepanelen geniet u dus van veel voordeel, zonder dat u veel onderhoud aan de panelen heeft. Vuil wordt door de regen van de panelen afgespoeld. Eenmaal per jaar de zonnepanelen op beschadigingen controleren is voldoende.

 

Vraag direct een offerte aan voor zonne energie bij uw woning

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonne energie op uw dak? De specialisten van ing. Mitchell van der Meij komen graag bij u langs om u te adviseren over een zonnepaneelinstallatie. Met maar liefst tien jaar ervaring is ons bedrijf klein genoeg om een uitstekende service te leveren, en groot genoeg om ieder project aan te kunnen. Neem vrijblijvend contact op voor meer inlichtingen of vraag direct een offerte op maat aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.