Zonne energie

Profiteer van zonne-energie met uw eigen zonnepanelen installatie

 

De zon is de grootste en meest duurzame energiebron waar over beschikken. Door zonnepanelen te kopen maakt u gebruik van uw eigen opgewekte zonne-energie. Niet alleen bespaart u hiermee op uw energierekening, ook draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Hoe werkt zonne-energie echter precies, en wat zijn de voordelen van laten plaatsen van zonnepanelen voor particulieren of de zakelijke markt? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis zonnepanelen offerte aan via de website.

 

Wat is zonne-energie precies?

 

Zonne-energie is afkomstig van de zon in de vorm van licht en warmte. Binnen de kern van de zon botsen helium- en waterstofdeeltjes tegen elkaar, waarbij energie vrijkomt. Dit maakt dat de temperatuur in de kern van de zon tot wel 15 miljoen graden Celsius oploopt. Door middel van zonnepanelen en zonnecollectoren zet u de zonne-energie om in groene elektriciteit. Deze vorm van duurzame energie raakt nooit op, en heeft geen negatieve impact op het milieu. Daarom wordt zonne-energie ook duurzame of hernieuwbare energie genoemd.

 

Hoe werkt zonne-energie?

 

Zonlicht kunt u omzetten in zonne-energie door middel van zonnepanelen. Ieder zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, die ook wel PV-cellen of fotovoltaïsche cellen worden genoemd. Iedere cel beschikt uit twee lagen silicium. Zodra het zonlicht op deze twee lagen schijnt, ontstaat er elektrische stroom in de cel. Deze stroom noemen we ook wel gelijkstroom. Vervolgens wordt deze gelijkstroom door middel van een omvormer getransformeerd tot wisselstroom. Deze elektriciteit kunt u toepassen bij uw huishoudelijke apparatuur.

 

De voordelen van zonne-energie voor uw situatie

 

Zonne-energie brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten de voordelen van een zonnepanelen installatie voor u op een rij:

 

 • Milieuvriendelijke vorm van energie

  Het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen heeft geen negatieve invloed op onze planeet. Bij het omzetten van zonlicht in zonne-energie komt op geen enkel moment CO2 vrij. Dit in tegenstelling tot de stroom die door het elektriciteitsnet geleverd wordt, die deels uit fossiele brandstoffen wordt geproduceerd. Daarnaast raakt de energie van de zon in vergelijking met fossiele brandstoffen nooit op. Zonne-energie is daarom een uitstekende keuze om bij te dragen aan een beter milieu.

 • Beter energielabel van uw woning

  Het laten plaatsen van zonnepanelen zorgt ervoor dat uw woning een hoger energielabel krijgt. Dit maakt dat uw huis direct meer waard is in het geval u deze wilt verkopen.

 • Een lagere energierekening door gebruik te maken van zonne-energie

  Een belangrijke reden waarom mensen zonnepanelen aanschaffen, is vanwege het besparen op de energierekening. Bij het investeren dient u een aardig bedrag aan kosten voor het plaatsen van zonnepanelen te voldoen. Doordat u echter enorm bespaart op uw energiekosten, verdient u deze kosten relatief snel terug. Bovendien kunt u profiteren van diverse financiële voordelen, zoals gemeentelijke of provinciale subsidies. Indien u bovendien meer energie opwekt dan dat u nodig heeft, kunt u vooralsnog gebruik maken van de salderingsregeling. Vanaf 2025 is de Nederlandse overheid voornemens om deze regeling te beperken, maar u kunt tot die tijd nog altijd profiteren van dit financiële voordeel.

 

Hoeveel energie leveren zonnepanelen op?

 

De precieze hoeveelheid zonne-energie die de zonnepanelen opwekken, is afhankelijk van een aantal elementen:

 • Het soort zonnepaneel dat geplaatst wordt

  De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van het soort paneel dat u laat installeren. Zonnepanelen leveren bijvoorbeeld het meest op in een monokristallijne vorm. Daarna volgen de polykristallijne zonnepanelen.

 • De locatie van de zonnepanelen

  De ligging van de zonnepanelen heeft een belangrijke impact op de zonne-energie opbrengst. Zonnepanelen leveren het meest op als u ze op het zuiden richt. Bovendien moeten de zonnepanelen over een hellingshoek van 35 tot 38 graden beschikken. Heeft u een plat dak op uw woning of bedrijfspand? Dan kunt u zelf bepalen hoe u de richting en hoek instelt.

 • De weersomstandigheden en zonne-energie

  Voor maximale opbrengst is het van belang dat er veel zonlicht op de zonnepanelen terechtkomt. Hoe meer zonuren en hoe intensiever het zonlicht, des te meer zonne-energie uw zonnepanelen kunnen opwekken. Verder speelt de weerstemperatuur ook een rol bij de opbrengst. De optimale temperatuur voor de zonnepanelen installatie is 25 graden Celsius. Is de temperatuur hoger, dan leveren de zonnepanelen minder op. Zorg er dan ook voor dat de zonnepanelen niet te dicht bij elkaar staan, aangezien er dan geen ventilatie kan plaatsvinden.

 • De levensduur van de zonnepanelen

  Gemiddeld gaan zonnepanelen tussen de 25 en 40 jaar mee. De eerste tien jaar van deze periode werken de zonnepanelen het beste. Toch profiteert u van ongeveer 80 procent van de opbrengst na een periode van 25 jaar.

 • Viezigheid op de zonnepanelen

  Voor de zonne-energie is het van belang dat de zonnecel optimaal het licht kan opvangen. Vuiligheid heeft dan ook een negatief effect op de opbrengst. Gelukkig spoelt het meeste vuil van de zonnepanelen af tijdens een stevige regenbui. Onze experts raden daarnaast aan om ieder jaar onderhoud aan de zonnepanelen uit te voeren, waarbij de monteurs de panelen extra goed reinigen.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

 

Over het algemeen heeft een zonnepaneel tussen de 360 en 365 Wp vermogen, waardoor het jaarlijks ongeveer 324 tot 328 kWh zonne-energie produceert. Heeft u een gezin van in totaal vier personen? Gemiddeld verbruikt u dan zo'n 3500 kWh uur per jaar. Als u deze hoeveelheid elektriciteit zelf wilt opwekken met uw eigen zonnepanelen installatie, heeft u dus ongeveer 11 zonnepanelen nodig.

 

Het team van ing. Mitchell van der Meij voor zonadvies zonnepanelen

 

Weet u niet zeker hoeveel zonnepanelen u wilt laten installeren? Of vraagt u zich af wat de beste zonnepanelen zijn? Het team van ing. Mitchell van der Meij beschikt over een jarenlange ervaring als het gaat om de installatie en het geven van een onafhankelijk advies over zonnepanelen. Ons team bestaat bovendien uitsluitend uit eigen personeel; wij huren geen externen in. Zo bent u ervan verzekerd dat u een professioneel advies van opgeleide specialisten ontvangt die vakkundig en snel zonnepanelen kunnen plaatsen. Wilt u zonnepanelen laten plaatsen door ons en bij u buren? Dan is de zonnepanelen installatie extra voordelig dankzij de burenkorting van vijf procent. Neem contact met ons op voor meer inlichtingen of vraag vrijblijvend een gratis zonnepanelen offerte op maat aan via de website.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.