Offerte aanvragen

Wat kosten zonnepanelen

Wat kost een zonnepaneel? Mitchell van der Meij biedt zonnepanelen advies

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren op het dak van hun woning, garage of bedrijfspand. Naast dat u een steentje bijdraagt aan een beter milieu, bieden zonnecellen een interessante financieel voordeel. Denkt u er ook over na om deze duurzame investering in energie te laten uitvoeren, maar bent u allereerst benieuwd wat de zonnepanelen kosten zijn? De specialisten van ing. Mitchell van der Meij geven u graag een zonnepanelen advies op maat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag meteen een persoonlijke offerte aan.

 

De prijsopbouw van de zonnepanelen kosten

 

Hoeveel de zonnepanelen kosten, hangt van twee elementen af. Over het algemeen bedragen de materiaalkosten van zonnepanelen circa 75 procent van het totale prijskaartje, terwijl de arbeidskosten gemiddeld 25 procent van de zonnepanelen kostprijs in beslag nemen. Daarom is het verstandig om eerst voor uzelf te bepalen wat voor soort zonnepanelen u wilt. Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, in een hoog en laag segment. Goedkoop betekent echter vaak duurkoop, waarbij u eerder te maken krijgt met het niet naar behoren functioneren van de zonnecellen. Voor een optimaal rendement zijn A-merk zonnepanelen een aanrader.

 

Wat kosten zonnepanelen van A-kwaliteit?

 

De kosten van zonnepanelen laten installeren zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Gemiddeld betaalt u voor een systeem van 10 zonnepanelen en 2500 Wattpiek totaal vermogen een bedrag van €3450,-. Dit bedrag is inclusief de tarieven voor installatie en btw. De uiteindelijke kosten van de zonnepanelen hangen echter af van de hoeveelheid zonnepanelen die u laat installeren, het soort panelen en hoe hoog uw eigen energieverbruik is. Des te meer zonne-energie u overhoudt ieder jaar, des te eerder u uw investering heeft terugverdiend. Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het essentieel om voor kwaliteit te kiezen. Onze specialisten werken dan ook uitsluitend met A-merk zonnepanelen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de zonnecellen naar behoren werken. Bovendien beschikt ons bedrijf over een eigen storingsdienst, zodat u geen omkijken heeft naar uw zonnepaneel installatie.

 

Het rendement op de zonnepanelen kosten

 

De winst die u ieder jaar behaalt met de zonnepanelen is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Hierdoor zijn zonnepanelen een aantrekkelijke optie. De zonnepanelen gaan over gemiddeld genomen tot 30 jaar mee. De omvormer zal iedere 12 jaar vervangen moeten worden, wat circa € 1200,- kost. Gemiddeld bespaart u jaarlijks zo´n € 820,- euro, waar u na 5 tot 7 jaar uw zonnepanelen kosten heeft terugverdiend. Onze specialisten kunnen precies voor uw situatie berekenen hoeveel rendement u behaalt met zonnepanelen in uw situatie. Neem dan ook contact op voor meer informatie.

 

Hoeveel zonnepanelen laat u plaatsen: volledig of gedeeltelijk energie opwekken

 

Ondanks dat het een interessante optie is om volledig onafhankelijk te zijn op het gebied van energie, toch beschikt niet iedereen over de financiële middelen om een grote hoeveelheid zonnepanelen te laten plaatsen. In dat geval is het een aantrekkelijke optie om een kleiner zonnepanelen systeem met een beperkte hoeveelheid zonnepanelen te laten installeren. In dat geval voorziet u alvast voor een deel in uw eigen energiebehoefte en bespaart u flink op de energierekening.

 

Subsidies en kortingen op de zonnepanelen kosten

 

De overheid stimuleert het laten installeren van zonnepanelen. Zo kunt u bij bepaalde gemeentes een regionale subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnecellen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de BTW op een particuliere installatie terug te ontvangen via de fiscus. Dit betekent dat u een korting op de zonnepanelen kosten krijgt van maar liefst 21 procent. Zo worden de zonnepanelen aanzienlijk goedkoper. Onze specialisten nemen graag de zorgen over de verschillende regelingen voor u uit handen en regelen voor u het aanvragen van de regionale subsidie, het terugkrijgen van de BTW of het aanmelden van de zonnepaneel installatie bij de energiemaatschappij.

 

Mitchell van der Meij biedt ervaring en kennis over zonnepanelen

 

Het team van ing. Mitchell van der Meij beschikt over maar liefst 10 jaar, waarin wij al vele klanten naar tevredenheid hebben geholpen met hun zonnepanelen installatie. Wij geven u persoonlijk advies over de zonnepanelen kosten, leveren de zonnecellen op iedere locatie en monteren ze deskundig met uitsluitend eigen monteurs. We beschikken over de juiste opleiding en certificaten, zodat de zonnepanelen veilig en betrouwbaar worden geplaatst. Bovendien hebben wij een eigen storingsdienst, zodat u geen omkijken heeft naar de installatie op het dak. Ons bedrijf is klein genoeg om uitstekende service te bieden, maar groot genoeg om elk project aan te kunnen.

 

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

 

Bent u benieuwd wat een zonnepaneel kost op uw dak, of welke zonnepanelen voor uw situatie het meest geschikt zijn? Onze specialisten komen graag bij u langs om te adviseren over de beste plek voor de zonnepaneel installatie. Wij maken bovendien gebruik van een speciale burenkorting. Dit betekent dat, als u samen met de buren, familie of bekenden zonnepanelen door ons laat installeren, u allen 5 procent korting ontvangt. Vraag meteen een offerte op maat aan via onze website.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.