VOORDELEN VAN ZONNEPANELEN

Redenen om zonnepanelen

aan te schaffen

 

Voordelen van zonnepanelen: een goede investering om de volgende redenen

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen. Dit verklaart ook de steeds verder groeiende populariteit van zonnepanelen, zowel onder de particuliere als de zakelijke klant. Het aantal mensen dat gebruik maakt van eigen zonne-energie stijgt dan ook enorm en het straatbeeld is bijna niet meer in te beelden zonder zonnepanelen. Wat zijn dan nu eigenlijk de voordelen van het gebruik van zonnepanelen en waarom willen steeds meer mensen gebruik maken van zonnepanelen? Dit zijn een aantal belangrijke voordelen die zonnepanelen te bieden hebben.

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er veel vragen te beantwoorden. Welke zonnepanelen zijn voor u het meest geschikt. Welke omvormer past het beste bij uw installatie. Hoeveel stroom ga ik opwekken met mijn zonnepanelen. Deze en meer vragen zijn goed om vooraf beantwoord te hebben. Ook is het goed om vooraf de voordelen van zonnepanelen helder te hebben. Daarom hebben wij alvast een overzicht voor u gemaakt van voordelen.

Duurzaam en goed voor het milieu

Het gebruik van energie is een duurzame en milieuvriendelijke manier van het opwekken van energie en elektriciteit. Houders van eigen zonnepanelen kunnen voorzien in hun eigen energiebehoeften. Met dit systeem hoeft er alleen een beroep gedaan te worden op het onuitputtelijke zonlicht en worden er geen bronnen gebruikt die uitgeput dreigen te raken. Ook komt er bij de productie van elektriciteit op deze manier geen CO2 vrij, hetgeen nu juist zo schadelijk is voor het milieu. Een bijkomend voordeel is dat de duurzaamheid een voordelig effect heeft op het energielabel van de woning. De woning wordt immers zuiniger, wordt daarmee aantrekkelijker en eventueel op de woningmarkt ook meer waard. Zeker in de huidige maatschappij wordt steeds meer waarde gehecht aan zuinige en duurzame woningen.

Beter energielabel voor uw woning

Het plaatsen van zonnepanelen op uw woning heeft een positief effect op het energielabel van uw woning.  Een woning met een beter energielabel is comfortabeler en energie zuiniger.

Zonnepanelen Besparing 1, uw zonnepanelen Specialist

Financiële voordelen

Uiteraard is een grote beweegreden voor houders van zonnepanelen het besparen van kosten. Een zonnepaneleninstallatie kan immers zowel op de korte termijn als op de lange termijn kostenbesparend werken. In het begin moet een investering gedaan worden in de aanschaf hiervan. Ter compensatie kunnen hierbij eventueel subsidies worden aangevraagd of voor ondernemers kan de BTW worden teruggevraagd. Daarna kan in principe gelijk geprofiteerd worden van de financiële voordelen. De maandelijkse energiekosten zullen immers dalen of u kunt zelf geheel in uw eigen energievoorziening voorzien. Indien u meer produceert dan u zelf nodig heeft, kunt u dit ‘terug leveren’ aan uw energieleverancier waar u vervolgens een vergoeding voor kunt ontvangen. Op de lange termijn zal de waarde van uw huis stijgen, hetgeen tevens een financieel voordeel oplevert. Indien u de investering heeft terugverdiend, vaak zal dit binnen 10 jaar zijn, dan is alles wat de zonnepaneel installatie u oplevert pure winst. De vraag is dus of voor u deze voordelen opwegen tegen de investering die in eerste instantie gedaan zal moeten worden.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.