Pv panelen

PV panelen laten installeren door Mitchell van der Meij

 

Bent u op zoek naar PV panelen voor op uw dak? Met PV panelen wekt u uw eigen groene zonne energie op, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu. Bovendien geniet u met een PV installatie van een flinke besparing op uw energierekening. Het team van ing. Mitchell van der Meij is maar liefst tien jaar gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen. Van advies over de juiste PV panelen tot het regelen van de BTW teruggave, wij verzorgen de PV installatie van A tot Z. Bent u benieuwd naar de PV installatie prijs voor uw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

 

Wat zijn PV panelen?

 

PV vormt een afkorting van de Engelse bewoordingen Photo Voltaic. Photo betekent licht en Voltaic betekent elektriciteit. De term wordt met name in de wereld van de zonnepanelen veel gebruikt. Het is de technische benaming voor de zonnepanelen, die door middel van zonlicht elektriciteit opwekken. Er is dan ook geen verschil tussen PV panelen en zonnepanelen; het is simpelweg een andere benaming.

 

Verschillende soorten PV panelen

 

Bij het installeren van PV panelen heeft u de keuze uit twee soorten PV systemen, te weten het off grid PV systeem en het netgekoppelde PV systeem.

 

De off grid PV panelen

 

Bij een off grid PV systeem werkt het autonome PV paneel los van het elektriciteitsnet. Er is in dat geval geen koppeling met uw energieleverancier, vandaar de benaming off grid. Veelal wordt bij off grid PV panelen gebruik gemaakt van een accu, zodat de opwekte zonne energie kan worden opgeslagen. Deze PV installatie vindt men vooral bij kleinere systemen, zoals bij het van elektriciteit voorzien van een tuinhuis, caravan of boot.

 

De netgekoppelde PV panelen

 

De netgekoppelde PV panelen worden over het algemeen in Nederland het vaakst toegepast. Bij dit soort PV panelen is altijd een omvormer noodzakelijk. De energie die door de PV panelen wordt opgewekt is namelijk gelijkstroom. Om deze vorm van energie om te zetten naar wisselstroom dat in onze woningen uit het stopcontact komt, is een omvormer nodig. Op zonnige dagen waarbij er minder verbruik is, levert u de zonne energie via de omvormer terug aan het elektriciteitsnet. Het teveel aan opgewekte energie terug leveren aan het elektriciteitsnet wordt ook wel salderen genoemd.

 

Voordelen PV panelen

 

PV panelen brengen talrijke voordelen met zich mee. Allereerst leveren PV panelen een belangrijke bijdrage aan een duurzame manier van leven. PV panelen produceren namelijk schone, groene energie. Op die manier vermindert u uw CO2-uitstoot aanzienlijk. De CO2-uitstoot van zonne energie is in vergelijking met gas of kolen wel 10 tot 30 keer zo laag. Met één zonnepaneel bespaart u al snel 100 kg CO2 per jaar. Zonnepanelen gaan bovendien minstens 25 jaar mee. Ook hebben de zonnepanelen nauwelijks onderhoud nodig. Eenmaal per jaar is een controle op beschadigingen een aanrader.

 

Hogere woningwaarde door PV panelen

 

Niet alleen verdient u de investering in PV panelen dankzij de energie opbrengst binnen circa zeven jaar terug, ook stijgt de waarde van uw woning dankzij de PV installatie. PV panelen dragen namelijk bij aan een duurzame woning met een beter energielabel, waardoor uw woning aantrekkelijker wordt bij eventuele kopers. Nieuwe bewoners genieten namelijk van lagere woonlasten. Hebben de nieuwe bewoners geen interesse in de zonnepanelen? Dan verhuist u de PV panelen eenvoudig mee naar uw nieuwe woning.

 

PV installatie kopen

 

Het kopen van PV installatie kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn immers talrijke aanbieders van PV panelen, die behoorlijk variëren in kwaliteit. Ook dient u te bepalen over hoeveel vermogen de PV panelen dienen te beschikken. Dit hangt onder andere af van de grootte van uw dak en uw energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.500 kWh per jaar. Het vermogen van PV panelen wordt in Wattpiek (Wp) uitgedrukt. Bij een ideale plaatsing levert 1 Wattpiek circa 0,85 kilowattuur (kWh) op. Om aan de energiebehoefte van een gemiddeld huishouden te voldoen, dient u over 4118 kWh te beschikken. Dit zijn circa 16 PV panelen van 250 Wp. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een kleinere PV installatie te plaatsen. In dat geval vult de zonne energie de reguliere stroom van uw energieleverancier aan.

 

Vraag direct een offerte op maat aan voor PV panelen

 

Bent u op zoek naar duurzame PV panelen voor op uw dak? Ons team van specialisten staat voor u klaar om de PV installatie uit te voeren. Wij zijn klein genoeg om uitstekende service te leveren, maar groot genoeg om ieder karwei aan te kunnen. Bovendien werken we alleen met eigen medewerkers, die over de geschikte opleiding en certificaten beschikken. We beschikken daarnaast over een aantrekkelijke burenkorting. Laat u samen met uw buren PV panelen door ons plaatsen, dan ontvangt u beiden vijf procent korting. Meer weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.