Pv panelen

PV panelen laten installeren door Mitchell van der Meij

Bent u op zoek naar PV panelen voor op uw dak? Met PV panelen wekt u uw eigen groene zonne energie op, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu. Bovendien geniet u met een PV installatie van een flinke besparing op uw energierekening. Het team van ing. Mitchell van der Meij is maar liefst tien jaar gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen. Van advies over de juiste PV panelen tot het regelen van de BTW teruggave, wij verzorgen de PV installatie van A tot Z. Bent u benieuwd naar de PV installatie prijs voor uw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

 

PV panelen en zonnepanelen: vraagt u zich af wat het verschil is? Laten we het dan makkelijk maken. PV is afkorting voor photo voltaic en houdt in dat fotovoltaïsche cellen zonlicht omzetten naar elektriciteit. PV panelen is in feite dus gewoon een andere benaming voor zonnepanelen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten PV panelen, de opbrengst en installatie.

 

Welke soorten PV panelen bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten PV panelen. Het verschil zit hem in het uiterlijk, eigenschappen, opbrengst en prijs. Zo is de monokristallijn zonnepaneel de oudste zonnestroom technologie. Het rendement en de levensduur zijn hoog, maar dit type PV panelen is in verhouding wel wat duurder. Ook zijn de zonnepanelen relatief kwetsbaar. De polykristallijn zonnepaneel lijkt op de monokristallijn, maar is iets goedkoper en heeft een blauwe kleur. Dunnefilm panelen hebben een modern uiterlijk en zijn de meest voordelige optie. De levensduur en efficiëntie zijn echter aanzienlijk lager dan de bovengenoemde opties. PV panelen kunnen worden aangesloten op het energienet of energie opslaan in een thuisbatterij.

 

Wat is de opbrengst van PV panelen?

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het aantal PV panelen dat u laat plaatsen, het aantal zonuren en de ligging van het dak. Hoeveel energie u moet opwekken voor thuisgebruik, hangt onder andere af van het aantal personen dat uw huishouden telt. Het team van Mitchell van der Meij kan u meer vertellen over de opbrengt van PV panelen. Zo geven wij u graag een advies op maat. Houd er rekening mee dat u uw investering over het algemeen binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend heeft.

 

Wat zijn PVT panelen?

Naast PV panelen, bestaan er ook PVT panelen. Dit is een afkorting voor photovoltaic terminal. Oftewel, dit zijn panelen die zonne energie én warmte opwekken. PVT panelen zijn hierdoor interessant voor mensen die volledig van het gas afwillen. PVT panelen zijn in verhouding wel duurder dan PV panelen en zijn niet geschikt voor alle woningen. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor een persoonlijk advies over PV panelen en PVT panelen.

 

Hoe werkt de PV installatie?

De PV installatie wordt bij Mitchell van der Meij altijd door een professional uitgevoerd. U hoeft dus niet zelf het dak op! Dit is fijn als u hoogtevrees heeft, maar ook als u zeker wilt weten dat de PV installatie secuur wordt uitgevoerd. Voor het installeren van PV panelen is namelijk best wat vakkennis vereist én de panelen wegen al gauw 25 kilogram per stuk. Bij ons bestelt u zonnepanelen inclusief installatie. Wij leveren kwaliteit en zorgen ervoor dat het systeem optimaal werkt. U geniet hierdoor binnen de kortste keren van de voordelen die PV panelen bieden!

 

PV installatie kopen

Het kopen van PV installatie kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn immers talrijke aanbieders van PV panelen, die behoorlijk variëren in kwaliteit. Ook dient u te bepalen over hoeveel vermogen de PV panelen dienen te beschikken. Dit hangt onder andere af van de grootte van uw dak en uw energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.500 kWh per jaar. Het vermogen van PV panelen wordt in Wattpiek (Wp) uitgedrukt. Bij een ideale plaatsing levert 1 Wattpiek circa 0,85 kilowattuur (kWh) op. Om aan de energiebehoefte van een gemiddeld huishouden te voldoen, dient u over 4118 kWh te beschikken. Dit zijn circa 16 PV panelen van 250 Wp. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een kleinere PV installatie te plaatsen. In dat geval vult de zonne energie de reguliere stroom van uw energieleverancier aan.

 

Vraag direct een offerte op maat aan voor PV panelen

Bent u op zoek naar duurzame PV panelen voor op uw dak? Ons team van specialisten staat voor u klaar om de PV installatie uit te voeren. Wij zijn klein genoeg om uitstekende service te leveren, maar groot genoeg om ieder karwei aan te kunnen. Bovendien werken we alleen met eigen medewerkers, die over de geschikte opleiding en certificaten beschikken. We beschikken daarnaast over een aantrekkelijke burenkorting. Laat u samen met uw buren PV panelen door ons plaatsen, dan ontvangt u beiden vijf procent korting. Meer weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.