De prijzen van zonnepanelen gaan dalen

Twijfelt u tussen zonnepanelen nu kopen of wachten? Het team van Mitchell van der Meij voorziet u graag van een persoonlijk en onafhankelijk advies. Doordat de prijzen van zonnepanelen gaan dalen, is het voor veel particulieren en bedrijven interessant om te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar - binnen een aantal jaar - ook de ideale manier om geld op uw energierekening te besparen!

 

Gaan de prijzen van zonnepanelen dalen?

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Wij verwachten dat in de nabije toekomst de prijzen van zonnepanelen blijven dalen en hierdoor aantrekkelijk worden voor een breed publiek. De kosten van het plaatsen van zonnepanelen gaan omlaag terwijl de stroomkosten stijgen. Het is hierdoor - zeker op de lange termijn - aantrekkelijk om zelf groene stroom op te wekken.

Wilt u zakelijk zonnepanelen laten installeren? Verdiep u dan eens in de SDE. Deze subsidie maakt het voor bedrijven en instellingen extra interessant om zonnepanelen te laten plaatsen. Zo ontvangt u gedurende vijftien jaar een subsidie voor de stroom die u opwekt.

 

Blijven zonnepanelen rendabel als de salderingsregeling vervalt?

Zonnepanelen worden goedkoper, maar blijven ze ook rendabel als de salderingsregeling vervalt? Het antwoord hierop is: ja! Door bijvoorbeeld een thuisbatterij aan te schaffen kunt u de overtollige opgewekte energie opslaan en op een ander tijdstip gebruiken. Hulpmiddelen zoals de SolarEdge app zorgen ervoor dat u precies ziet hoeveel energie u opwekt en hoeveel u verbruikt. U kunt uw verbruik hierdoor eenvoudig aanpassen én via de app zelfs elektrische apparaten op afstand bedienen.

 

Brengen zonnepanelen wat op in de winter?

Een vraag die we veel ontvangen is of zonnepanelen rendabel zijn in de wintermaanden. Op een koude en donkere winterdag wordt er immers toch een stuk minder energie opgewekt dan in de zomer? En hoewel de prijzen van zonnepanelen dalen, vragen veel mensen zich af of zonnepanelen überhaupt wel wat opleveren in ons koude kikkerlandje.

Hoewel de opbrengst van zonnepanelen in de winter inderdaad minder hoog is dan in de zomer, zijn zonnepanelen het hele jaar door rendabel. Zonnepanelen draaien namelijk op zonlicht en niet op (hoge) temperaturen. Op een zonnige winterdag zult u dus gewoon voldoende energie opwekken om uw huishouden draaiende te houden. Enkel op zeer bewolkte dagen kan het zijn dat er niet voldoende zonlicht is om energie op te wekken. Dit zal in de praktijk echter niet vaak voorkomen.

Het is dus zeker rendabel en interessant om zonnepanelen te laten installeren in ons land. Bij Mitchell van der Meij bent u welkom voor een onafhankelijk advies. Wij maken graag een berekening van de kosten én de opbrengst van zonnepanelen.

 

Welke andere voordelen bieden zonnepanelen?

De prijzen van zonnepanelen dalen, is dit een reden om direct zonnepanelen te laten installeren? Wij vinden van wel. Zonnepanelen bieden namelijk de volgende voordelen.

 

1. U bespaart op uw energierekening

Zonnepanelen kopen is een investering die zich vanzelf terugbetaald. Zo bedraagt de terugverdientijd van de zonnepanelen tussen de vijf en de tien jaar. Met een levensduur van minimaal vijfentwintig jaar, houdt dit in dat u dus minimaal vijftien jaar geniet van de voordelen van de zonnepanelen. Zo zal uw energierekening drastisch omlaag gaan.

 

2. U bent minder afhankelijk van het energienet

Zonnepanelen worden goedkoper, maar de salderingsregeling vervalt. Is het dan nog wel interessant om meer energie op te wekken dan u verbruikt? Ja, dat is het zeker. Door middel van een thuisbatterij kunt u namelijk geheel zelfvoorzienend worden. U kunt de overtollige energie bijvoorbeeld ´s avonds of op een bewolkte dag gebruiken. Afhankelijk van de grootte van uw thuisaccu, bent u enkele uren tot dagen zelfvoorzienend. Minder afhankelijk zijn van het energienet is fijn in het geval van prijsschommelingen, maar ook als er een stroomstoring zou zijn.

 

3. U bent duurzaam bezig

Tot slot bent u dankzij zonnepanelen duurzaam bezig. Zonne energie is immers minder belastend voor het milieu. Daarnaast is het mogelijk om alle onderdelen van zonnepanelen te recyclen. Zodra uw zonnepanelen aan vervanging toe zijn, weet u dus zeker dat uw oude zonnepanelen een tweede leven krijgen!

 

Zonnepanelen nu kopen of wachten: vraag advies aan ons team

Zonnepanelen nu kopen of toch nog even wachten: het is een persoonlijke beslissing. Nu de prijzen van zonnepanelen dalen, is het wel interessant om een vrijblijvend advies in te winnen bij Mitchell van der Meij. Wij vertellen u graag meer over de installatie, werking en voordelen van zonnepanelen. Wij kunnen bovendien uitrekenen wat zonnepanelen kosten én wat ze kunnen opbrengen.

Bent u enthousiast geworden en wilt u profiteren van de voordelen nu de prijzen van zonnepanelen dalen? Neem dan direct contact op met ons team. Wij maken graag een afspraak met u. Zo is het belangrijk om uw dak en de mogelijkheden te bekijken en te ontdekken welk soort zonnepanelen het beste past bij uw wensen. Uiteraard voorzien we u van een onafhankelijk en deskundig advies. Laat u samen met uw buren of kennissen zonnepanelen plaatsen? Dan bieden wij u een aantrekkelijke korting! Contacteer ons voor een zonnepanelen offerte of voor meer informatie.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.