Man met zonnepanelen op het dak

Postcode check zonnepanelen

Postcode check zonnepanelen
Het is belangrijk dat steeds meer huiseigenaren ervoor kiezen om hun huis te verduurzamen, bijvoorbeeld door het installeren van een warmtepomp, aanbrengen van isolatie of plaatsen van zonnepanelen. Dit wordt gestimuleerd door gemeenten en provincies via de Duurzaamheidslening, wat een goedkope lening is voor het verduurzamen van uw huis. Doe wel eerst even de postcode check voor zonnepanelen om erachter te komen of een duurzaamheidslening bij uw gemeente wordt aangeboden.

 

Wat houdt een duurzaamheidslening in?

Voor de verduurzaming van uw woning kunt u een duurzaamheidslening aanvragen, waarmee u tegen gunstige voorwaarden bijvoorbeeld zonnepanelen kunt financieren. Deze lening kunt u bij uw gemeente of provincie aanvragen, waarbij u ook een offerte voor de aankoop in moet dienen. Deze zonnepanelen offerte kunt u gemakkelijk bij ons van Mitchell van der Meij aanvragen. Wanneer de lening door de gemeente akkoord is bevonden, kunt u door ons zonnepanelen laten plaatsen. De factuur die u hiervoor van ons ontvangt, kunt u vervolgens indienen bij de gemeente. Overigens wordt het geleende bedrag gestort op een aparte rekening, ook wel een bouwdepot genoemd. Zo hoeft u de rekening voor uw zonnepanelen niet zelf voor te schieten, maar kunt u deze gelijk doorsturen.

Het gaat hierbij om een persoonlijke lening met een lage rente van slechts 1,7 procent, wat een stuk lager is dan de rente van een normale lening. De looptijd van de lening is tien tot vijftien jaar en uw gemeente bepaalt waarvoor het geld gebruikt mag worden, zoals isolatiemateriaal en zonnepanelen.

 

Voorwaarden duurzaamheidslening

Per gemeente kunnen de voorwaarden van een duurzaamheidslening afwijken, maar over het algemeen gelden de volgende regels:

 

  • De aanvrager moet de bewoner en eigenaar zijn van de bestaande woning waarvoor de lening wordt aangevraagd;

 

  • het minimum leenbedrag is €2.500 en het maximum is in de meeste gemeenten €25.000;

 

  • de maximumleeftijd op het moment van de aanvraag is 75 jaar, en bij twee aanvragers moet in ieder geval een van de aanvragers 75 jaar of jonger zijn;

 

  • de inkomenseisen zijn hetzelfde als in het geval van een persoonlijke lening;

 

  • het maandelijks betaalde bedrag blijft gelijk;

 

  • het is mogelijk om onbeperkt boetevrij af te lossen, en een extra aflossing moet minimaal €250 bedragen.

 

Kan ik een duurzaamheidslening bij mijn gemeente aanvragen?

Om erachter te komen of u voor de verduurzaming van uw woning een duurzaamheidslening kunt aanvragen, kunt u de postcode check doen op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Werkt uw gemeente mee en weet u welk bedrag u nodig hebt voor uw duurzame investering? Dan kunt u direct verder met het invullen van een formulier voor een duurzaamheidslening om goedkeuring aan uw gemeente te vragen. Hierbij moet u ook vaak uw salarisgegevens indienen en er zijn eventueel nog andere vragen over andere leningen die u hebt. U kunt hiervoor gebruikmaken van de checklist van de SVn om ervoor te zorgen dat u niets vergeet bij uw aanvraag. Aan de hand van deze aanvraag bepaalt de gemeente of u aan de voorwaarden voldoet voor een duurzaamheidslening. Als dit het geval is, ontvangt u een toewijzingsbrief.

Heeft nog andere vragen over zonnepanelen, zoals wat de beste zonnepanelen zijn of vragen omtrent de kosten van het plaatsen van zonnepanelen? Schakel dan de hulp in van Mitchell van der Meij en wij helpen u met al uw vragen en opmerkingen.

 

Wilt u een goed advies en een voorstel van ons?

Wilt u een advies welke zonnepanelen het beste bij uw situatie past? Vraag dan gerust een offerte aan.

De opgevraagde offerte kunt u gebruiken om een Duurzaamheidslening aan te vragen.

Vraag uw offerte aan

Vraag een offerte aan en u weet gelijk wat we voor u kunnen doen. Ook kunt u een offerte check-up laten doen door ons van een door u ontvangen offerte. Vul uw gegevens in en we gaan gelijk voor u aan de slag!

Particuliere offerte aanvragen

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.

Zakelijke offerte aanvragen

Heeft u interesse in zonnepanelen voor een bedrijfspand? Vraag dan een hier offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.