Man met zonnepanelen op het dak

Particuliere energieopwekking door slimme innovaties

Smart Home Energy Management is de toekomst voor energieleveranciers. Omdat energie wordt gedreven door het potentieel van een geautomatiseerde wereld, betreedt de elektriciteitsvoorzieningsindustrie een spannend nieuw tijdperk van particuliere energieopwekking door middel van slimme huizen.

 

Het Silver Spring Network uit de VS heeft een technologie ontwikkeld die nutsbedrijven in staat stelt om slimme energie en infrastructuur aan te sluiten, te beheren en te optimaliseren. Met deze geïntegreerde systemen kunt u uw energieverbruik en -uitstoot naadloos en direct controleren, bewaken en aanpassen. In feite kan een derde van de huishoudens hun energieverbruik volgen en manieren vinden om te besparen op de energierekening van het huishouden. Nutsbedrijven en regelgevers kunnen precies zien wanneer en waar energie wordt gebruikt. Eigenaren en beheerders van gebouwen kunnen het energieverbruik zodanig ontwerpen dat de kostenbesparingen toenemen en, indien financieel gestimuleerd, het koolstofgebruik wordt gemaximaliseerd.

Dezelfde technologieën die in slimme woningen worden gebruikt kunnen ook worden gebruikt voor grote gebouwen, zoals smart-thermostaten, -verlichting, -apparaten, -deuren en ramen.

Tegenwoordig zijn er virtuele energiecentrales die afhankelijk die samenwerken met zelfontwikkelde technische centrales die centrales via IT en de cloud met elkaar verbinden. Aangezien de piekproductie van wind- en zonne-energiesystemen vaak op verschillende tijdstippen plaatsvindt, is het mogelijk dat hybride systemen niet in staat zijn om consequent energie op te wekken voor de behoeften van een woning. Virtuele en technische centrales kunnen hier slim op inspelen.

Dit is het eerste van een reeks projecten die gericht zijn op het verminderen van de kosten van oplossingen zoals batterijen, met een focus op slim energiebeheer in huis, energieopslag en energie-efficiëntie. Dit is duidelijk zichtbaar in het gebruik van slimme oplossingen voor energiebeheer, energieopslag en energie-efficiëntie in de slimme huizen van de toekomst.

Met een one-stop-shop concept kunnen particuliere huiseigenaren een zonnesysteem op het dak van hun gebouw installeren. Dit concept stelt huiseigenaren, huurders en bedrijven in staat om toegang te krijgen tot zonnepanelen op hun daken, dit geeft hen ook toegang tot de geproduceerde elektriciteit, waardoor de kosten sneller worden gecompenseerd. Het biedt een kosteneffectieve en betrouwbare bron van hernieuwbare energie voor uw huis of bedrijf.