Mono en poly zonnepanelen

Als u zonnepanelen gaat kopen, heeft u de keuze tussen mono en poly zonnepanelen. Wij vertellen u meer over de verschillen tussen deze twee soorten zonnepanelen en de voor- en nadelen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken!

 

Wat is het verschil tussen mono en poly zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen. Bij mono zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit een siliciumkristal, bij poly zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen. Dit verschil is met name merkbaar in het uiterlijk van de zonnepanelen. Zo zijn mono zonnepanelen meestal zwart en effen. Poly zonnepanelen zien er uit als een raster en hebben een blauwe kleur.

Veel mensen vinden mono zonnepanelen er net wat mooier uitzien dan poly zonnepanelen. Mono zonnepanelen zijn echter wel wat duurder.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van mono zonnepanelen?

De voordelen van mono zonnepanelen zit hem met name in het design. Zo geven mono zonnepanelen uw woning of bedrijfspand een moderne en strakke uitstraling. Ook is de opbrengst van de zonnepanelen net iets hoger, met name bij bewolkt weer. Als het erg warm is, kan de opbrengst van mono zonnepanelen juist iets lager liggen omdat dit type zonnepanelen erg warm kan worden.

Een nadeel van mono zonnepanelen is dat ze duurder zijn dan poly zonnepanelen. Daarnaast wordt tijdens de productie van de mono zonnepanelen meer materiaal verspilt. Poly zonnepanelen zijn hierdoor een milieuvriendelijker alternatief.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van poly zonnepanelen?

Het grootste voordeel van poly zonnepanelen is dat ze iets goedkoper zijn en dat er tijdens de productie minder materiaal verspilt wordt. Als u duurzaamheid belangrijk vindt, is dit een belangrijk voordeel.

Het uiterlijk van de poly zonnepanelen is echter een reden waarom veel mensen niet voor dit type zonnepanelen kiezen. Hoewel poly zonnepanelen iets minder efficiënt zijn, is de opbrengst van de zonnepanelen vaak nagenoeg gelijk. Als u het uiterlijk van de zonnepanelen niet storend vindt (of de zonnepanelen plaatst op een plek die niet in het oog springt), zijn poly zonnepanelen een interessante keuze.

 

Advies over mono en poly zonnepanelen

Wilt u een zonnepanelen offerte ontvangen of een vrijblijvend advies over de verschillende soorten zonnepanelen krijgen? Neem dan contact op met het team van Mitchell van der Meij. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en helpen u graag verder. Wij kunnen u meer vertellen over de verschillen en voor- en nadelen van poly of mono zonnepanelen.

Bent u enthousiast geworden en wilt u de zonnepanelen laten installeren? Dan maken we graag een afspraak met u. Onze professionele installateur zorgt voor kwaliteit en maatwerk. Wij bieden bovendien een interessante korting voor mensen die samen met hun buren voor mono of poly zonnepanelen kiezen.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.