Hoogste rendement zonnepanelen

Hoogste rendement zonnepanelen Wp bij Mitchellvandermeij.nl

 

Bij het onderzoeken van het hoogste rendement zonnepanelen Wp ziet u dat ieder paneel over een bepaald vermogen beschikt. Dit vermogen wordt in Wattpiek (Wp) uitgedrukt en geeft aan hoeveel zonne energie dit zonnepaneel maximaal kan opleveren. Continu ontwerpen de fabrikanten zonnepanelen met een beter rendement, waarmee het maximale aantal Wp per zonnepaneel regelmatig stijgt. waar eerst 200 Wp per paneel nog gebruikelijk was, bevindt het gemiddelde vermogen van een zonnepaneel zich op dit moment rond de  365Wp per jaar. Het team van ing. Mitchell van der Meij geeft u graag deskundig zonnepanelen advies over de aanschaf van zonnepanelen met het beste rendement. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

 

Wat is het max vermogen van zonnepanelen?

 

Op dit moment is het max Wp op zonnepanelen circa 365 Wp. Constant worden er echter nieuwe technologieën ontwikkeld, waardoor dit getal ongetwijfeld snel zal stijgen. Om te bepalen hoeveel kWh u jaarlijks met een zonnepaneel kunt opwekken, vermenigvuldigt u het aantal Wp van de zonnepanelen met 0,85. Een zonnepaneel van 300 Wp levert bijvoorbeeld 300 Wp x 0,85 = 255 kWh op aan energie. Beschikt u over een volledige installatie met 5000 Wp? Dan brengt de zonnepanelen installatie 5000 Wp x 0,85 = 4250 kWh op.

 

Het belang van zonnepanelen met het hoogste Wp

 

Hoeveel Wp per zonnepaneel u ontvangt, is van groot belang bij de aanschaf. Zonnepanelen met een hoog vermogen zijn weliswaar duurder, maar u heeft ook minder panelen nodig. In bepaalde situaties is het essentieel om de hoogste Wp zonnepanelen aan te schaffen:

 

  • U beschikt over een beperkt oppervlak. Met een klein dak heeft u door zonnepanelen met een hoog rendement een zo optimaal mogelijke energieopbrengst in uw situatie.
  • Uw dak is niet optimaal voor het installeren van zonnepanelen. Het dak heeft bijvoorbeeld niet de juiste hellingshoek of heeft niet de optimale oriëntatie.
  • Als u een maximaal rendement wilt behalen en uw dak zo optimaal mogelijk wilt benutten, schaft u zonnepanelen met het hoogste rendement van 2022 aan. Dit levert u de grootste winst op.

Bereken de omvang van uw installatie met het aantal Wattpiek

 

Om de capaciteit van uw zonnepanelen te berekenen, onderzoekt u het aantal Wattpiek per paneel. Wilt u bijvoorbeeld de volledige energierekening van u en uw gezin opwekken, dan bekijkt u hoeveel stroom u verbruikt op uw huidige energierekening. Een gezin met drie kinderen verbruikt op jaarbasis gemiddeld 5500 kWh aan energie. De volgende rekensom kunt u dan toepassen:

Hoeveel Wattpiek heb ik nodig: 5500 kWh / 0,85 = 6470 kWh

Hoeveel zonnepanelen van 365Wp heb ik nodig: 6470 Wp / 365 Wp = 18 panelen

Vervolgens bepaalt u of uw dak voldoende ruimte biedt om een installatie van een dergelijke omvang te plaatsen. Ook kan het zijn dat u meer zonnepanelen kunt installeren, zodat u de overtollige zonne-energie kunt terug leveren aan het elektriciteitsnet.

 

De toekomst van de hoeveelheid Wp per zonnepaneel

 

Aangezien de technologie zich steeds verder ontwikkelt, zijn zonnepanelen steeds betaalbaarder. Dit zorgt ervoor dat op veel daken al zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Bovendien stijgt het aantal Wp per zonnepaneel in de loop van de jaren alleen maar verder. Op den duur heeft u een steeds kleiner dakoppervlak nodig om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken. Dit is met name voor eigenaren van woningen met een klein dak lucratief, maar ook voor eigenaren van caravans, campers of elektrische auto´s. Hoe krachtiger de zonnecellen raken, des te meer mogelijkheden er ontstaan. Aangezien dit jaar 365 Wp per zonnepaneel het maximale is, belooft dit eindeloze opties voor de toekomst.

 

Vraag een offerte aan voor de beste Wp zonnepanelen

 

Voor het aanschaffen van zonnepanelen schakelt u een professional in die u van deskundige zonnepanelen advies voorziet. Het team van ing. Mitchell van der Meij beschikt over tien jaar ervaring bij het installeren van zonnepanelen. Wij werken enkel met eigen personeel en hebben onze eigen storingsdienst. Bovendien hanteren wij een burenkorting. Laat u samen met uw buren of andere bekenden de zonnepanelen installatie door ons uitvoeren, dan hebben beide partijen recht op vijf procent korting. Vraag meteen een offerte op maat aan voor de zonnepanelen kosten.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.