Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen staan vaak buiten en kunnen snel erg vies worden, bijvoorbeeld door bladeren, vogelpoep en andere soorten vuil. Bij veel panelen wordt een speciale coating aangebracht, zodat rendementsverlies door hardnekkig vuil wordt voorkomen. Echter, het is altijd mogelijk dat er toch vuil achterblijft. Daarom is het handig om af en toe uw zonnepanelen te reinigen, maar hoe vaak is het beste?

 

Het schoonmaken van zonnepanelen

Veel zonnepanelen zijn voorzien van een speciale coating, waardoor vuil zich niet in kan branden. Ook door regen wordt veel vuil al van de panelen gespoeld, waardoor deze op een natuurlijke wijze worden gereinigd. Toch is het verstandig om alsnog twee keer per jaar uw zonnepanelen een schoonmaakbeurt te geven, zodat vuil geen kans krijgt om zich op te hopen. Hierdoor kunnen uw zonnepanelen namelijk minder zonne-energie opwekken.

 

Zelf doen of uitbesteden

U kunt zelf uw zonnepanelen reinigen, maar het is ook mogelijk om dit over te laten aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Zij hebben namelijk de juiste spullen en middelen om dit veilig te doen en schade aan de panelen te voorkomen.

Als installateur van zonnepanelen kunt u bij ons van MithcellvanderMeij betrouwbare en onderhoudsvriendelijke zonnepanelen kopen die een lange levensduur hebben en een optimale opbrengst leveren.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.