Man met zonnepanelen op het dak

hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

 

Zonnepanelen aanschaffen vormen een aanzienlijke investering. Uw energierekening wordt echter direct flink lager, waarmee u de investering terugverdiend. Vervolgens geniet u jarenlang van gratis zonne-energie. In Nederland hebben zonnepanelen een levensduur tot wel 40 jaar. Fabrikanten geven echter gemiddeld een garantie van 25 jaar op het vermogen van de zonnepanelen. Door zonnepanelen van een hoogwaardige kwaliteit te selecteren, gaat de zonnepanelen langer mee. Het team van ing. Mitchell van der Meij adviseert u graag bij de aanschaf van de juiste zonnepanelen installatie. Ons bedrijf bestaat al tien jaar en werkt uitsluitend met eigen, ervaren personeel. Neem voor meer zonnepanelen advies vrijblijvend contact op via de website.

 

Kwaliteit bepaalt hoe lang zonnepanelen mee gaan

 

Om zoveel mogelijk rendement op uw zonnepanelen te behalen en zo lang mogelijk van uw installatie te genieten, dienen de zonnepanelen van een goede kwaliteit te zijn. Zonnecellen dienen aan verschillende kwaliteitseisen te voldoen. De zonnepanelen die het team van ing. Mitchell van der Meij plaatst, zijn uitsluitend van A-merken. Deze panelen zijn zowel na de productie als voor de installatie uitgebreid getest, aan essentiële duurproeven onderworpen en voorzien van een certificaat. Op deze manier wordt de kans op schade of defect beperkt en is de kans op kwaliteitsproblemen gering.

 

Belangrijke aandachtspunten bij levensduur zonnepanelen

 

Een aantal factoren zorgen ervoor dat de kwaliteit van de zonnepanelen met de jaren achteruit gaat. Daarom is het onder andere van belang dat de levensduur, het vermogen en de houdbaarheid onder extreme weersomstandigheden van de zonnepanelen van tevoren getest worden. Deze aandachtspunten spelen een rol bij de kwaliteit van zonnepanelen:

 

Incorrect Wattpiek vermogen

 

Een veelvoorkomend probleem bij zonnepanelen is dat er incorrecte flashdata worden weergegeven. Dit houdt in dat het zonnepaneel in theorie over een hoge Wattpiek vermogen zou beschikken dan in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat u uiteindelijk van minder opbrengst geniet dan is berekend. Door te kiezen voor A-merk zonnepanelen, ontvangt u betrouwbare zonnepanelen met een juist Wattpiek vermogen.

 

Te snelle degradatie zonnepanelen

 

Gedurende de eerste 25 jaar neemt het vermogen van de zonnepanelen geleidelijk af. Dit wordt ook wel degradatie genoemd. Hier krijgt ieder soort zonnepaneel mee te maken. Als u echter ook zonnepanelen beschikt die niet aan de optimale kwaliteitsnormen voldoen, zal het vermogen van de zonnepanelen sneller degraderen. De zonnepanelen gaan in dat geval minder lang mee.

 

Zonnecellen van slechte kwaliteit

 

Een zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere zonnecellen. De zonnecellen dienen van een zuivere kwaliteit te zijn en geen gebreken te vertonen, zoals haarscheurtjes. De haarscheurtjes kunnen namelijk leiden tot zogeheten hotspots. Door deze lokale weerstanden daalt de opbrengst aan zonne-energie van het volledige systeem. De fabrikant onderwerpt de zonnepanelen dan ook aan een EL-test om dit tegen te gaan. Daarnaast zorgt het team van ing. Mitchell van der Meij voor een zorgvuldig transport van de zonnepanelen installatie en werken onze installateurs voorzichtig met de zonnepanelen.

 

Bestendig tegen vocht

 

Niet alle zonnepanelen blijken even goed bestendig te zijn tegen vocht. Uit verschillende onderzoeken met de humidity freeze en damp heat test komt naar voren dat diverse zonnepanelen na 10 tot 20 jaar defect raken als gevolg van delaminatie. Het team van ing. Mitchell van der Meij werkt uitsluitend met zonnepanelen van een goede kwaliteit die deze testen hebben doorstaan.

 

Mitchell van der Meij voor lange levensduur zonnepanelen

 

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit zonnepanelen voor een optimaal rendement op uw zonnepanelen? Het team van ing. Mitchell van der Meij komt graag bij u langs om te adviseren over de zonnepanelen kosten. Naast uitleg over het soort en de hoeveelheid zonnepanelen, brengen we u graag op de hoogte van de subsidies en kortingen voor een zonnepanelen installatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies of ontvang direct een offerte op maat.