Hoe lang gaan zonnepanelen mee

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

 

Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk dat zonnepanelen tegenwoordig steeds langer meegaan. De zonnecellen die vandaag de dag geproduceerd worden gaan wel tot 40 jaar mee. Er bestaat echter wel een risico dat de zonnepanelen na verloop van tijd niet meer voor de volledige 100 procent functioneren. Fabrikanten hanteren dan ook veelal een garantie van 25 jaar op het vermogen van de zonnepanelen. Er zijn dan ook twee verschillende vormen van levensduren bij zonnepanelen: de levensduur van de zonnepanelen en de levensduur van het vermogen. Door te kiezen voor zonnepanelen van een hoge kwaliteit, geniet u van een lange levensduur op uw zonnepanelen met maximaal vermogen. De experts van ing. Mitchell van der Meij adviseren u graag bij de keuze voor de juiste zonnepanelen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee: de productgarantie

 

De aanschaf van zonnepanelen op uw dak is een aanzienlijke investering. Het is daarom vanzelfsprekend dat u wilt dat deze panelen van een hoge kwaliteit zijn, zodat u geniet van een zo hoog mogelijke opbrengst. Voor de productgarantie geldt over het algemeen dat de zonnepanelen een levensduur hebben van circa 30 jaar. Hoe lang de zonnepanelen precies meegaan, hangt onder andere af van het merk en de weersomstandigheden waarin de zonnepanelen zich bevinden. Heeft u te maken met zware weersomstandigheden, dan bestaat er uiteraard een groter risico op defecten bij de zonnecellen. De meeste zonnepaneelproducenten hanteren dan ook een productgarantie tussen de 10 en 15 jaar.

 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee qua vermogen

 

Het vermogen van een zonnepaneel gaat jaarlijks ietwat achteruit. Voor zonnepanelen van een hoogwaardige kwaliteit geldt dat het verval zeer laag is. Daarom is de levensduur van hoogwaardige zonnepanelen qua vermogen zeer hoog. Aangezien deze hoogwaardige zonnepanelen zo lang meegaan, geven fabrikanten op deze zonnepanelen een zogenoemde vermogensgarantie. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de zonnepanelen niet na drie jaar al hun vermogen zijn verloren. Over het algemeen hanteren fabrikanten van hoogwaardige zonnepanelen dat na tien jaar nog minimaal 90 procent van het startvermogen geleverd kan worden, en na 25 jaar nog minimaal 80 procent. Ter verduidelijking: stel het startvermogen van het zonnepaneel bevat 320 Wattpiek (Wp). Na 10 jaar levert dit zonnepaneel volgens de garantie van minimaal 90 procent dus nog een vermogen van 288 Wp. Na 25 jaar geniet u nog van een vermogen van minimaal 80 procent van 320 Wp, oftewel 256 Wp. De vermogensgarantie geeft u de garantie dat u een zonnepaneel van een hoogwaardige kwaliteit aanschaft, dat ook na een lange periode nog altijd voldoende vermogen omzet.

 

Mitchellvandermeij.nl geeft u deskundig zonnepaneel advies

 

Het kan lastig zijn om de juiste zonnepanelen voor uw dak te selecteren. Er zijn immers talrijke zonnepaneelmerken van wisselende kwaliteit op de markt. Het ervaren team van Mitchellvandermeij.nl adviseert en levert zonnepanelen van uitsluitend A-merken. Zo bent u ervan verzekerd dat u voor een lange periode profijt heeft van de zonnepanelen. Mitchellvandermeij.nl werkt uitsluitend met eigen personeel en huurt geen externen in. Zo zijn wij klein genoeg om een uitstekende service te leveren, maar groot genoeg om iedere klus aan te kunnen. Wilt u meer informatie over de installatie van zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend meer inlichtingen via onze website of ontvang direct een gratis offerte op maat.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.