Het eerlijke verhaal over zonnepanelen

De grootste mythes over zonnepanelen ontkracht

Er bestaan ontzettend veel misvattingen over zonnepanelen. Bent u benieuwd naar het eerlijke verhaal over zonnepanelen? In dit artikel ontkrachten wij de belangrijkste mythes over zonnepanelen.

 

Mythe 1: Zonnepanelen leveren niks op in de winter

Een van de grootste mythes is dat zonnepanelen niks opleveren in de wintermaanden. Toch is dit niet het geval. Hoewel de opbrengst van zonnepanelen in de winter lager ligt, kunt u het hele jaar door energie opwekken. Om energie op te wekken heeft u immers enkel zonlicht nodig. De temperatuur maakt niet uit. Op een zonnige winterdag kunt u voldoende energie opwekken om uw huishouden van stroom te voorzien. Slechts op enkele zeer bewolkte en donkere dagen kan het voorkomen dat u geen of heel weinig stroom opwekt.

 

Mythe 2: Zonnepanelen zijn lastig te onderhouden

Veel mensen denken - geheel onterecht - dat zonnepanelen lastig te onderhouden zijn. Gelukkig is dit een mythe. Zo zijn de zonnepanelen prima bestand tegen weer en wind. Zelfs sneeuw en ijs hoeft u niet van de zonnepanelen te verwijderen. Deze zullen door de warmte van de zonnepanelen vanzelf smelten. Uiteraard raden we wel aan om de zonnepanelen af en toe te laten schoonmaken en onderhouden door een specialist. Op deze manier verhoogt u de levensduur en prestaties van de zonnepanelen.

Tip: wilt u de zonnepanelen zelf schoonmaken? Wees dan heel voorzichtig. U kunt de zonnepanelen beschadigen én er kunnen gevaarlijke situaties op het dak ontstaan. Om deze redenen raden wij aan om deze klus uit te besteden aan een professional!

 

Mythe 3: Zonnepanelen zijn niet mooi

Of zonnepanelen wel of niet mooi zijn, is een kwestie van smaak. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende soorten zonnepanelen te koop. De traditionele zonnepanelen hebben een opvallende, blauwe kleur die veel mensen als niet zo fraai omschrijven. Er zijn tegenwoordig echter ook strakke, zwarte zonnepanelen te koop die uw woning juist een moderne én duurzame uitstraling geven.

 

Mythe 4: Zonnepanelen zijn te duur

Als u een zonnepanelen offerte aanvraagt, zult u merken dat zonnepanelen inderdaad redelijk prijzig zijn. Zonnepanelen zijn echter wel een investering die u binnen een aantal jaar kunt terugverdienen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de vijf en de tien jaar. Goede kwaliteit zonnepanelen gaan met gemak vijfentwintig jaar mee. Dit betekend dat u minimaal vijftien jaar plezier heeft van uw zonnepanelen (en geld verdiend!). Onder de streep zijn zonnepanelen dus helemaal niet zo duur, maar juist een interessante investering.

Bij Mitchell van der Meij voorzien wij u graag van een onafhankelijk advies over zonnepanelen. Zo berekenen we samen met u wat zonnepanelen kosten, opleveren en binnen welke termijn u ze kunt terugverdienen.

 

Mythe 5: Zonnepanelen zijn niet efficiënt genoeg

Tot slot vragen mensen zich af of zonnepanelen rendabel zijn. Bij Mitchell van der Meij verzekeren we u dat goede kwaliteit zonnepanelen zeker rendabel en efficiënt zijn. Laat u goed voorlichten over de ideale hellingshoek én zorg ervoor dat uw zonnepanelen optimaal presteren.

Dit kan onder andere door zonnepanelen met micro omvormers te laten installeren (deze verbeteren de individuele prestaties van de zonnepanelen) en een thuisbatterij aan te schaffen. Op de thuisbatterij kunt u alle energie die u niet direct verbruikt, opslaan voor een later moment. Een andere praktische tool is de SolarEdge app. Met deze app houdt u nauwkeurig bij hoeveel energie u opwekt en verbruikt.

 

Onafhankelijk advies van het team van Mitchell van der Meij

Het team van Mitchell van der Meij voorziet u graag van een professioneel en onafhankelijk advies. Wij bekijken graag of uw dak geschikt is en maken een berekening voor u. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen als u vragen heeft over de mythes én meer wilt weten over het eerlijke verhaal over zonnepanelen. Wij staan u graag te woord.

Bij Mitchell van der Meij onderscheiden we ons met onze jarenlange kennis en ervaring, goede service én interessante burenkorting. Contacteer ons voor meer informatie.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.