Man met zonnepanelen op het dak

Groei en innovatie van zonnepanelen

De laatste jaren in de zonne-industrie zijn een race naar de top geweest op het gebied van zonnecelefficiëntie, en de laatste tijd is dat niet anders. Alleen al in het afgelopen jaar is het rendement van de zonnecellen met meer dan 50% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar tot dit jaar.

De toekomst van de overvloed aan zonne-energie wordt bepaald door de snelle vooruitgang in materialen, wetenschap en batterijen, evenals de productie en opslag van energie van de zon. Als je aan zonnepanelen en systemen denkt, is er niets groots aan dit nieuws, maar als je ze als een systeem beschouwt, is het niets anders dan goed nieuws.

Om deze mijlpaal in zonne-innovatie te bereiken, zal het wereldwijde energieverbruikspatroon verschuiven van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en batterijen. Zonne-energieoplossingen zullen volgen op het gebruik van elektrische auto's, omdat consumenten erkennen dat ze geen giftige fossiele brandstoffen meer hoeven te gebruiken om hun persoonlijk vervoer aan te drijven, en zullen hen aanmoedigen om de kracht van de zon te benutten om verdere innovatie te stimuleren zonder de uitstoot van broeikasgassen en groeiende vooruitgang.

Hoe meer mensen kiezen voor zonne-energie, hoe meer bedrijven zonnepanelen moeten installeren. Het zal ook interessant zijn om de opkomst van online gefinancierde zonneprojecten via crowdsourcing te volgen. Een goed voorbeeld is Solar Mosaic, dat investeerders in zonne-energieprojecten samenbrengt.

De zachte kosten zouden kunnen dalen naarmate het aantal zonnecelmodellen dat door de gevestigde exploitanten wordt gebruikt, toeneemt, aangezien bedrijven grote hoeveelheden zonnecellen kunnen produceren en gemakkelijk kunnen installeren. Soorten zonnecellen die in de mainstream markt worden gebruikt, kunnen ook verbeteringen hebben in de metriek die de vergelijkbare betaalbaarheid van zonnepanelen beschrijft, zoals de kosten per kilowattuur (kWh) van een enkele module, en een verlaging van de kosten per kWh, een metriek die de relatieve betaalbaarheid van het zonnepaneel vergelijkt met die van de concurrenten.

De verlaging van de kosten van zonnepanelen moet dienen als een teken dat de acceptatie van de zonnetechnologie er is. Waarom zouden we het gebruik van zonne-energie verhogen en wat kunnen we doen om het gebruik van zonnepanelen te verhogen?

Een zonnepaneelsysteem is een verbonden geheel, vaak aangeduid als een array, waarin energie uit de zon komt in de vorm van fotonen en direct wordt omgezet in elektriciteit door middel van fotovoltaïsche zonnecellen. In dit artikel kijken we eerst naar wat ze gemeen hebben, namelijk de zonnecel die geïntegreerd is in een zonnepaneelsysteem.

Zonnecellen op ruimtevaartuigen worden normaal gesproken gebruikt voor het aandrijven van sensoren, actieve verwarming, koeling en communicatie, maar ook voor vermogenssensoren en actieve koelsystemen.

Zonnepanelen op basis van silicium leveren slechts een rendement van 33%, wat betekent dat het grootste deel van de zonnestraling niet wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Dit gebrek aan efficiëntie bij het opwekken van de maximale hoeveelheid elektriciteit uit een zonnepaneel heeft ertoe geleid dat onderzoekers op zoek zijn gegaan naar materialen om deze te produceren. Een start-up van MIT heeft een product ontwikkeld en geproduceerd dat de zonnepanelen op een dak doet lijken zonder afbreuk te doen aan de effectiviteit en de productie van de panelen. De MIT-starters hebben een siliconenproduct ontwikkeld dat past bij het uiterlijk van de daken zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie van de panelen in de productie en tegen lagere kosten dan conventionele panelen.

Het huidproduct Sistine Solar zal naar verwachting in 2018 de Amerikaanse fabrikanten bereiken en helpen om de zonnemodules te herpositioneren als een aantrekkelijker alternatief voor de traditionele siliciummodules op de markt.

De volgende generatie zonnekassen van het bedrijf maakt gebruik van eigen technologie en eigen ontwerpen, ontwikkeld door wereldberoemde architecten. Ze zijn van plan hun baanbrekende technologie, die volledig bestaat uit naadloze zonnemodules gemaakt van een combinatie van high-tech materialen zoals roestvrij staal, aluminium en glas, te implementeren. Het in Boston gevestigde ontwerpbedrijf Sistine Solar heeft ook grote stappen gezet in de ontwikkeling van esthetische verbeteringen die het zonnepaneel een individuele uitstraling geven.

Tesla Energy levert elektriciteit aan woningen, bedrijven en nutsbedrijven door de verkoop van draagbare zonnepanelen die op het net zijn aangesloten. Het is betaalbaar omdat het draagbaar is, maar je moet betalen voor de elektriciteit die wordt geëxporteerd naar het net en je koopt het ene zonnepaneel na het andere voor een paar honderd dollar.

Als u een zonnesysteem heeft, kunt u het milieu ondersteunen en genieten van de voordelen van de zonnetechnologie. Zonne-energie is zelfvoorzienend, dus het installeren van zonnepanelen op uw dak is een veilige en eenvoudige manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst.