Energie leveren aanmelden

Zodra u duurzame energie gaat opwekken met uw zonnepanelen installatie, is het van belang dat u de zonnepanelen aanmeldt bij uw energie leverancier. Meldt u de zonnepanelen niet aan, dan komt u niet in aanmerking voor de terugleververgoeding. Bovendien kan de energiemaatschappij op deze manier het elektriciteitsnetwerk optimaal beheren. Vanwege de toenemende vraag naar elektriciteit en het grote aanbod aan wind- en zonne-energie is de druk op het elektriciteitsnet flink toegenomen. Daarom willen netbeheerders inzicht hebben in de hoeveelheid teruggeleverde stroom die ze op het net kunnen verwachten. Het team van ing. Mitchell van der Meij beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van zonnepanelen installeren. Wilt u meer weten over energie leveren aanmelden? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer zonnepanelen advies.

 

Het registreren van uw zonnepanelen

 

Als u uw zonnepanelen aanschaft of least is het de bedoeling dat u de installatie online registreert. Zo is de netbeheerder op de hoogte van de hoeveelheid elektriciteit. Netbeheerder Stedin hield in hun werkgebied Zuid-Holland en Utrecht een steekproef onder de eigenaren van zonnepanelen. Uit dit onderzoek bleek dat vrijwel een kwart van de eigenaren zijn zonnepanelen niet had aangemeld. Dit is onhandig voor de netbeheerder en zonde aangezien u op deze wijze niet van de terugleververgoeding kan profiteren.

 

De terugleververgoeding bij energie leveren aanmelden

 

Als eigenaar van de zonnepanelen ontvangt u een vergoeding voor de stroom die u teruglevert aan het elektriciteitsnet. Zonder het aanmelden voor energie leveren is het niet mogelijk om de energie te verrekenen met uw energieleverancier. Hierdoor duurt het langer voordat u de kosten van de zonnepanelen terugverdiend heeft. Het is daarom verstandig u direct te registreren vanwege de terugleververgoeding. De salderingsregeling is op basis van kWh, er wordt verrekend op basis van kWh uren.

 

Zonnepanelen aanmelden voor energie leveren wettelijk verplicht

 

Netbeheerders zijn dagelijks bezig om het elektriciteitsnet in balans te houden. Hierbij zorgen ze ervoor dat er net zoveel elektriciteit op het net terecht komt als dat er verbruikt wordt. Bovendien houden ze exact bij op welke locaties er zonne-energie aan het net geleverd wordt. Deze informatie gebruiken de netbeheerders voor het onderhoud van het elektriciteitsnet. Het is daarom wettelijk verplicht de zonnepanelen aan te melden voor energie leveren.

 

Ontvang een slimme meter bij aanmelden zonnepanelen

 

Zodra u het energie leveren aanmeldt, ontvangt u standaard een slimme meter. De netbeheerder controleert bij aanmelding of u een geschikte elektriciteitsmeter heeft. Als u over een analoge meter beschikt, ontvangt u een brief van de netbeheerder voor een slimme meter. Het plaatsen van de slimme meter is bij het eerste aanbod van de netbeheerder gratis. Sommige eigenaren van zonnepanelen kiezen bewust voor een analoge meter. In dat geval draait de draaischijf vooruit bij het afnemen van energie van de energieleverancier, en achteruit zodra u eigen stroom opwekt. Een analoge meter is echter niet geschikt als u meer energie opwekt dan verbruikt en elektriciteit wilt terugleveren. Er kan dan namelijk niet goed geregistreerd worden hoeveel kWh u precies teruglevert.

 

Hoe aanmelden energie leveren?

 

Het energie leveren aanmelden werkt eenvoudig. U geeft online aan om welk adres het gaat. Vervolgens vult u gegevens in als het bouwjaar van de zonnepanelen installatie, het type installatie, de datum van ingebruikname en het vermogen van de zonnepanelen. Het vermogen van de zonnepanelen geeft u aan in Wattpiek. Het gemiddelde vermogen van één zonnepaneel bevindt zich veelal tussen de 360 en 365 Wp. Bekijk hiervoor de verpakking van de zonnepanelen. Als u het aanmelden voor het energie leveren te ingewikkeld vindt, nemen onze specialisten dit karwei graag van u over.

 

Mitchell van der Meij voor deskundig zonnepanelen advies

 

Wilt u meer weten over het aanmelden van energie leveren op het elektriciteitsnet en de zonnepanelen kosten? Het team van ing. Mitchell van der Meij werkt met een ervaren en deskundig team van specialisten op het gebied van zonnepanelen installaties. Wij werken met ons eigen personeel en huren geen externen in. Neem direct contact op via de website voor meer informatie over het aanmelden van energie leveren.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.