Elektrische auto thuisbatterij

Wanneer u een elektrische auto heeft die u thuis kunt opladen, kunt u de opgewekte stroom van uw zonnepanelen ook opslaan in de batterij van uw elektrische auto. Steeds meer mensen kiezen voor deze voordelige combinatie van energieopwekking en -opslag, wat bidirectioneel laden heet. Wat houdt dit precies in en wat is het verschil tussen een thuisbatterij en elektrische auto met bidirectioneel laden?

 

Wat is bidirectioneel laden?

Bidirectioneel laden betekent dat de energie die opgewekt wordt door zonnepanelen wordt opgeslagen in de batterij van een elektrische auto. Deze energie kan vervolgens op een later moment gebruikt worden, waardoor de auto als een soort thuisbatterij fungeert. Bidirectioneel laden is nog niet met elke elektrische auto mogelijk, maar steeds meer nieuwe elektrische auto's zijn bidirectioneel, waardoor het aanschaffen van een thuisbatterij overbodig wordt.

 

Wat is het verschil met een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat waarmee u energie kunt opslaan voor later. Als uw zonnepanelen niet meer voldoende stroom kunnen opwekken voor uw gebruiksbehoeften, kunt u de thuisbatterij inzetten. U kunt bijvoorbeeld een thuisbatterij gebruiken voor uw auto opladen. De kosten van zo'n externe batterij zijn €5.000 tot €10.000, wat afhankelijk is van de opslagcapaciteit, de soort en het merk. Daarnaast heeft u nog een bidirectionele omvormer nodig die tussen de €1.500 en €2.000 kost. Zodoende zorgt een thuisbatterij voor veel extra kosten. Daarom is het voordeliger om voor energieopslag uw elektrische auto te gebruiken als de optie hiervoor aanwezig is.

 

Nog geen zonnepanelen?

Door het grote aanbod aan zonnepanelen is de prijs tegenwoordig erg voordelig tegenover het rendement dat u eruit kunt halen. Daarom is het het ideale moment om via MitchellvanderMeij zonnepanelen inclusief installatie te nemen. Neem contact met ons op voor de kosten van het plaatsen van zonnepanelen of voor andere vragen of opmerkingen. Wij helpen u graag tegen een voordelige prijs met al uw wensen omtrent zonnepanelen.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.