Defecte zonnepanelen opsporen

Defecte zonnepanelen opsporen door Mitchellvandermeij.nl

 

Heeft u een zonnepaneel installatie op uw dak laten plaatsen, maar heeft u het vermoeden dat een van de zonnepanelen defect is? Helaas is niet ieder zonnepaneel hetzelfde en zijn er panelen van wisselende kwaliteit op de markt. Daarnaast kan er schade ontstaan aan de panelen tijdens het transport of bij een verkeerde installatie. Op het oog lijkt er niets mis met de zonnepanelen, maar u merkt een verlies van rendement bij het opwekken van elektriciteit. Hoe kunt u defecte zonnepanelen opsporen? Het ervaren team van ing. Mitchell van der Meij staat voor u klaar met onafhankelijk advies over zonnepanelen. Neem direct contact met ons op via de website om de opbrengst van de zonnepanelen te maximaliseren.

 

Hoe kan ik zien of mijn zonnepanelen werken?

 

Hoe te controleren of de zonnepanelen werken? Defecte zonnepanelen ontstaan onder meer door schade, oververhitting of een fout in de installatie. Hierdoor functioneren de zonnepanelen minder goed, waardoor de opbrengst vermindert. Allereerst houdt u de opbrengst van de zonne energie in het oog. Uiteraard moet u hierbij rekening houden met het jaargetijde, de weersomstandigheden, de viezigheid op de zonnepanelen en de jaarlijkse degradatie van de panelen. Ziet u echter een aanzienlijk verschil in de energie opbrengst, dan kunt u het beste een professionele installateur zonnepanelen inschakelen. Met een slimme meter houdt u het rendement van de elektriciteitsopbrengst gemakkelijk in de gaten.

 

Oorzaken voor defecte zonnepanelen

 

Een defecte zonnepaneel ontstaat door verschillende redenen:

  • Schade door vuiligheid, bijvoorbeeld op het string systeem in de zonnepanelen installatie
  • Zonnepanelen van goede kwaliteit zijn bij de productie uitvoerig getest op verschillende weersomstandigheden. Toch kan een sterke storm tot ernstige schade leiden
  • De bekabeling van de zonnepanelen is verkeerd aangesloten. Hierdoor kan er zelfs brandgevaar ontstaan
  • De omvormer functioneert niet naar behoren. Gemiddeld dient de omvormer iedere 10 tot 15 jaar vervangen te worden

 

Defecte zonnepanelen opsporen met verschillende methodes

 

De ervaren installateur gaat u aan de slag om de defecte zonnepanelen op te sporen. Hiervoor zijn verschillende methodes mogelijk. De makkelijkste manier om een defect zonnepaneel op te sporen is door middel van een infrarood test. Met de camera onderzoekt de installateur of een zonnepaneel in temperatuur afwijkt ten opzichte van de overige panelen. Heeft een van de zonnepanelen een te hoge temperatuur? Dan bevindt het defect zich waarschijnlijk op deze locatie. Ook kan de open klemspanning gemeten worden met een voltmeter, of kan de installateur een elektroluminescentie test uitvoeren.

 

Wat als één zonnepaneel kapot is?

 

Is er bij de defecte zonnepanelen opsporen een onderdeel gevonden dat kapot is? In dat geval moet u het defecte zonnepaneel vervangen. U kunt hiervoor het beste zonnepanelen kopen met een identiek vermogen en cellentechnologie als de al aanwezige zonnepanelen. Het nieuwe paneel dienst minstens hetzelfde vermogen als de overige zonnepanelen te hebben. Kiest u voor een nieuw zonnepaneel met een hoger wattage? Dan behaalt u hier weinig extra voordeel mee in het systeem. Ook kunt u bijvoorbeeld geen monokristallijne met polykristallijne zonnepanelen toepassen binnen één systeem. Het team van ing. Mitchell van der Meij geeft u graag zonnepanelen advies bij een defect zonnepaneel opsporen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag meteen een gratis offerte via de website aan.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.