De beste zonnepanelen 

Een betrouwbare en efficiënte manier om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen, is door zonnepanelen te laten installeren door een ervaren installateur van zonnepanelen. Duurzaam wonen is ook in 2024 nog een belangrijke trend, en energiezuiniger wonen wordt tevens vanuit de Rijksoverheid gestimuleerd, bijvoorbeeld doordat er geen btw op zonnepanelen zit sinds 2023, en er subsidies zijn voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Het is dus lucratief om over te stappen op zonnepanelen voor groene energie, maar wat zijn de beste zonnepanelen van 2024?

 

De beste zonnepanelen van 2024 op uw dak laten installeren

Een van de beste manieren om uw woning te verduurzamen, is door middel van zonnepanelen, waarmee u zonne-energie, en dus groene stroom opwekt, en uw energieverbruik via het elektriciteitsnetwerk kunt verminderen. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hoewel de kosten van het plaatsen van zonnepanelen het een aanzienlijke investering maken, heeft u een korte terugverdientijd, waardoor u de kosten er snel en gemakkelijk uithaalt.

U vraagt zich misschien af: "Wat kost een zonnepaneel per stuk?". In de meeste gevallen worden zonnepanelen in series aangeschaft, waarbij geldt dat hoe meer zonnepanelen u neemt, hoe goedkoper de panelen per stuk worden. Waar een serie van zes zonnepanelen bijvoorbeeld rond de €520 per stuk kost, bedraagt dit bij achttien panelen nog maar ongeveer €420 per zonnepaneel. Bovendien, wanneer uw zonnepanelen de beste zijn van dit moment, kunt u van een snelle terugverdientijd genieten.

 

Voordelen van de beste zonnepanelen van 2024

Het opwekken van groene energie via zonnepanelen biedt diverse voordelen, waaronder de genoemde voordelen hieronder.

 

Direct besparen op uw energierekening

Allereerst bespaart u met het installeren van de beste zonnepanelen van 2024 op uw woning of bedrijfspand jaarlijks aanzienlijk op uw energierekening. Met een serie van tien zonnepanelen bespaart u bijvoorbeeld al tot €600 per jaar, en als u meer groene stroom opwekt dan u verbruikt, kunt u het overschot aan het elektriciteitsnet terugleveren. Zo verdient u de kosten voor zonnepanelen snel terug.

 

Hogere woningwaarde

Daarnaast verbetert het plaatsen van zonnepanelen het energielabel van uw bedrijfspand of woning, wat gunstig is als u het ooit wilt verkopen. Eigenaren zijn namelijk verplicht om het energielabel te laten zien bij een verkoop, en door middel van zonnepanelen kunt u in een hogere energieklasse terechtkomen, wat gepaard gaat met een stijging van de woningwaarde.

 

Bijdragen aan het milieu

Door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken in de vorm van zonne-energie, verbruikt u geen fossiele brandstoffen, waardoor u ook uw eigen CO2-uitstoot vermindert. Op deze manier dragen zonnepanelen bij aan een duurzamer en schoner milieu. Bovendien veroorzaken zonnepanelen geen geluidsoverlast, wat het milieu ook ontlast.

 

De beste zonnepanelen met elkaar vergelijken: Waarop letten?

Wat is het beste zonnepaneel precies, en waar hangt dit vanaf? In de beoordeling van zonnepanelen zijn er diverse kenmerken waar panelen aan moeten voldoen voor een optimaal functioneren, zoals:

 

  • Rendement: Als uw dak een klein oppervlak heeft, is het belangrijk om op het rendement van panelen te letten. Houd hierbij een rendement van 20 tot 22 procent aan. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de koeling van de panelen, bijvoorbeeld door de wind, omdat een hogere temperatuur tot een lager rendement leidt.

 

  • Kwaliteit: De kwaliteit van zonnepanelen is meestal goed in te schatten aan de hand van certificaten en keurmerken, maar dit zegt niet alles.

 

  • Vermogen: Een andere essentiële factor op dit gebied is het vermogen, dat afgestemd moet zijn op uw elektriciteitsverbruik. Immers kan een te klein vermogen uw elektriciteitsbehoefte niet dekken, maar een te groot vermogen zorgt ervoor dat u veel opgewekte stroom nooit zal gebruiken.

 

  • Prijs-kwaliteitverhouding: De prijzen van zonnepanelen die de beste zijn, variëren flink en hangen af van allerlei factoren. Toch zijn de A-merken vaak wel wat duurder.

 

  • Garantie: Ten slotte is een goede garantieregeling niet overbodig, waarbij u moet letten op het verschil tussen fabrieksgarantie, vermogensgarantie en garantie op de installatie.

 

De beste merken zonnepanelen

Wat zijn precies de beste zonnepanelen? Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de zonnepanelenmerken die onder Tier 1 vallen de beste kwaliteit hebben en het betrouwbaarst zijn. Naast Tier 1, zijn er ook Tier 2 en 3 zonnepanelen. Tier 1 zonnepanelen onderscheiden zich hierbij op een aantal gebieden.

 

  1. Verticale integratie

Met verticale integratie wordt bedoeld dat het hele productieproces wordt beheerd door het zonnepanelenmerk zelf. Zo heeft het bedrijf volledige controle en verantwoordelijkheid over alle onderdelen van de zonnepanelen en het eindproduct, en kunnen er geen fouten worden gemaakt door andere fabrikanten.

 

  1. Onderzoek en ontwikkeling

Er wordt bij Tier 1 zonnepanelen veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, waardoor het eindproduct beter en verfijnder wordt en met name het rendement hoger uitvalt. Een hoger rendement wordt verkregen door de plaatsing van meer Wattpiek op een zonnepaneel, waardoor meer zonne-energie wordt opgewekt.

 

  1. Volledig geautomatiseerde productie

Het productieproces van zonnepanelen kan zowel geautomatiseerd als handmatig verlopen, waarbij een geautomatiseerd proces een grotere investering vereist. Echter, op de lange termijn zijn de kosten dan wel lager en kan de kwaliteit van producten worden verhoogd, doordat hier meer geld voor vrijkomt.

 

  1. Jaren actief produceren

Als laatste wordt er bij de classificatie van zonnepanelen gekeken naar het aantal jaren waarin een bedrijf actief zonnepanelen heeft geproduceerd. Hierbij is een termijn van minimaal vijf jaar aangesteld om tot Tier 1 te kunnen behoren, maar veel Tier 1 producenten zijn al langer dan vijf jaar actief in deze branche.

 

Voorbeelden van Tier 1 merken

Een goed voorbeeld van een merk dat tot Tier 1 wordt gerekend, is SunPower, dat als een van de beste zonnepanelenmerken van dit moment wordt gezien. Panelen van dit merk zijn namelijk het meest rendabel, met een rendement van ongeveer 22,7 procent, en hebben een goede kwaliteit. Na 40 jaar kunnen de zonnepanelen nog tot 20 procent rendement opleveren, waarmee SunPower een van de meest efficiënte en krachtige zonnepanelen produceert in de huidige markt.

Een ander voorbeeld is Solarwatt, dat zonnepanelen produceert die goed bestand zijn tegen allerlei soorten condities. Tevens zijn het betrouwbare zonnepanelen met een lange levensduur en een hoge brandveiligheid. Daarnaast behoren producten van Bauer, Panasonic, LG en AEG ook tot de beste zonnepanelen van 2024.

 

Vraag nu een offerte aan voor de beste zonnepanelen

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen van de beste Tier 1 merken van 2024? Dan kunnen wij van Mitchell van der Meij u hierbij helpen door middel van onafhankelijk advies voor zonnepanelen. Elke installatie voeren wij overigens met ons eigen personeel uit, en wij hebben meer dan tien jaar ervaring in dit vakgebied. Vraag nu een offerte bij ons aan en ontvang een op maat gemaakt aanbod voor zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand. Zo helpen wij u om de beste zonnepanelen van 2024 aan te schaffen.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.