Logo Energieleveren, uw zonnepanelen Specialist

AANMELDEN BIJ ENERGIELEVEREN.NL

Waarom aanmelden?
Op het moment dat uw zonnepaneel installatie in werking treedt, kan het zijn dat u stroom gaat terug leveren aan uw energieleverancier.

De stroom die opgewekt wordt in de zonnepanelen wordt in eerste instantie aangeboden aan het huishouden. Alle stroom die op dat moment nodig is in het huishouden wordt dan gevoed door de zonnepanelen.

De situatie kan zijn, zeker op mooie zonnige dagen, dat de stroom die opgewekt wordt in de zonnepanelen meer is dan wat er nodig is op dat moment in het huishouden.

De stroom die is opgewekt en niet wordt gebruikt, wordt dan terug geleverd aan de energieleverancier. Later wordt deze stroom weer verrekend met stroom die u afneemt bij de energieleverancier.  De verrekening vindt plaats op basis van het aantal kilowattuur en is niet gekoppeld aan een hoog of laag tarief.

Hoe kan ik me aanmelden?
De energieleverancier dient op de hoogte te worden gesteld dat u eventueel stroom gaat terug leveren. Dit wordt gedaan via de website www.energieleveren.nl. Deze website geeft door aan uw energieleverancier dat u zonnepanelen krijgt en dus eventueel gaat terug leveren. Deze website staat los van uw energieleverancier en als u wisselt van energieleverancier worden de gegevens doorgegeven aan uw nieuwe energieleverancier. De aanmelding is dan ook éénmalig.

Hoe de aanmelding in z'n werk?
1. U maakt een account aan op de website van energieleveren.nl
2. U krijgt een e-mail waarmee u uw account bevestigd
3. U koppelt uw account aan de aansluiting met de laatste 6 tekens van uw energiemeter
4. U doet de registratie van uw zonnepanelen
5. U ontvangt een bevestiging van de registratie

Alle informatie die u nodig heeft bij stap 4 wordt door ons aan u verstrekt. Dit wordt gedaan op het moment dat we de installatiedatum van uw zonnepaneel installatie inplannen.

Wat gebeurt er na de registratie?
Ná de registratie ontvangt u een bevestiging van energieleveren.nl en is de registratie akkoord.

Wanneer meld ik me aan?
U kunt zich aanmelden vanaf het moment dat u de installatiedatum weet van de zonnepaneelinstallatie. De datum van ingebruikname wordt ook gevraagd door energieleveren.nl. We adviseren de aanmelding te doen zodra u de installatiedatum weet. Hiermee is er genoeg tijd om alles administratief te regelen.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het bovenstaande of over andere zaken, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in zonnepanelen voor uw woning? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt van ons een op maat gemaakt voorstel.